Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καμερούν: Έρευνα σε ποδοσφαιριστές για απάτη σε ηλικιακά στοιχεία

Καμερούν: Έρευνα σε ποδοσφαιριστές για απάτη σε ηλικιακά στοιχεία
Reuters

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για ποδοσφαιριστές από την Αφρική που έχουν δηλωθεί με λάθος ηλικία. Το Καμερούν ξεκίνησε έρευνα για στοιχεία της ταυτότητας παικτών.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν κάλεσε 44 παίκτες από οκτώ διαφορετικούς συλλόγους, για ακρόαση τον επόμενο μήνα (σ.σ. από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου), για ενδεχόμενη απάτη σχετικά με την ηλικία ή στοιχεία της ταυτότητας τους.

Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να συνοδεύονται από τους προέδρους των συλλόγων τους στο Καμερούν, για να διεξαχθεί η έρευνα.

 «Όλοι είναι ύποπτοι για «ψευδείς τίτλους (εξαπάτηση ηλικίας ή/και ταυτότητας) και συνενοχής. Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να εμφανιστούν, με τη βοήθεια ή όχι του συνηγόρου τους, για την ακρόασή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι όσοι δεν εμφανιστούν θα αντιμετωπίσουν συνέπειες.

Κατηγορίες για εξαπάτηση, διατυπώνονται τακτικά και πολλές από τις διεθνείς επιτυχίες της Αφρικής σε τουρνουά νέων, επισκιάζονται από ισχυρισμούς για χρήση παικτών μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Καμερούν και πρώην επιθετικός της εθνικής ομάδας, της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ, Σαμουέλ Ετό, υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις στην χώρα της Κεντρικής Αφρικής όταν εξελέγη τον Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις