Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμίλα Βαλίεβα: Τι είναι η τριμεταζιδίνη στην οποία βρέθηκε θετική λίγο μετά το «θαύμα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Καμίλα Βαλίεβα: Τι είναι η τριμεταζιδίνη στην οποία βρέθηκε θετική λίγο μετά το «θαύμα» στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Τι είναι η τριμεταζιδίνη που βρέθηκε θετική η σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα πραγματοποίησε μία ιστορική εμφάνιση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα της στο καλλιτεχνικό πατινάζ κατάφερε να κάνει τετραπλό άξελ.

Η ρωσική εφημερίδα RBC αποκάλυψε, όμως, σήμερα (9/2) ότι η σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, βρέθηκε θετική σε τριμεταζιδίνη (φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης), στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η εφημερίδα, ωστόσο, δεν γνωστοποίησε τις πηγές της.

Η είδηση για την αθλήτρια, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα του καλλιτεχνικού πατινάζ που πέτυχε τετραπλή περιστροφή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, διέρρευσε αργά το βράδυ στο Πεκίνο, ενώ η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ.

Τι είναι η τριμεταζιδίνη

Η τριμεταζιδίνη (trimetazidine) είναι μια ουσία που βοηθά τα κύτταρα, που βρίσκονται σε κατάσταση μειωμένης παροχής αίματος ή οξυγόνου, να λειτουργήσουν σωστά και να διατηρήσουν την ισορροπία τους.

Η τριμεταζιδίνη περιέχεται σε φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία σε κρίση στηθάγχης. Η στηθάγχη είναι σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν δεν υπάρχει επαρκή τροφοδότηση της καρδιάς με αίμα.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις