Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

“Καμπάνα” 5 ετών σε πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι για “στήσιμο” αγώνων

“Καμπάνα” 5 ετών σε πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι για “στήσιμο” αγώνων

Ο Ντίξον Ετουχού, με καριέρα στην Premier League και πέρασμα από την Μάντσεστερ Σίτι, καταδικάστηκε σε ποινή πενταετή απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο για συμμετοχή σε “στημένους” αγώνες.

Τιμωρία αποκλεισμούς από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 5 χρόνια επιβλήθηκε στον πρώην παίκτη της Σίτι και της Σάντερλαντ, μεταξύ άλλων, Ντίξον Ετουχού, για προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων.

Συγκεκριμένα η κατηγορία ήταν για δωροδοκία για ένα ματς του 2017 ανάμεσα στην ΑΪΚ, όπου αγωνιζόταν τότε ο 38χρονος Νιγηριανός παίκτης, και την Γκέτεμποργκ για το πρωτάθλημα, που μάλιστα τότε είχε αναβληθεί λόγω των πληροφοριών που είχαν φτάσει στην Ομοσπονδία, περί προσπάθειας επηρεασμού της αναμέτρησης.

Σύμφωνα με την ποινή του απαγορεύεται η προπόνηση, οι αγώνες και οποιαδήποτε άλλη ενασχόλησή του με οποιοδήποτε άθλημα για 5 χρόνια.

“Η πρόταση που έγινε ήταν με στόχο τη μειωμένη απόδοση ποδοσφαιριστή και με αυτό τον τρόπο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Γκέτεμποργκ και την ΑΪΚ στις 18 Μαΐου του 2017”, αναφέρει χαρακτηστικά η σουηδική ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις