Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καπράλος: “Μαύρα μαντάτα για την ΕΟΕ! Θα χαθούν έσοδα 1-2 εκατομμύρια ευρώ” (video)

Καπράλος: “Μαύρα μαντάτα για την ΕΟΕ! Θα χαθούν έσοδα 1-2 εκατομμύρια ευρώ” (video)
ΦΩΤΟ intime

Η ΔΟΕ αποφάσισε τελικά να αναβάλλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το επόμενο καλοκαίρι και ο πρόεδρος της Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος έκανε λόγο για επιβεβλημένη απόφαση.

Παράλληλα όμως, σημείωσε και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που δημιουργούνται από την αναβολή, όσο και γενικότερα από τα μέτρα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο.

Οι δηλώσεις του Καπράλου

«Ήταν επιβεβλημένη απόφαση μετά τη δραματική ανάπτυξη του κορωνοϊού. Αυτή η κατάσταση που είχε φτάσει στο απροχώρητο δημιουργούσε μία μεγάλη ανησυχία για την υγεία των αθλητών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων. Ήταν μία σωστή απόφαση και όλοι τη δέχτηκαν με ανακούφιση».

Για την προετοιμασία των αθλητών και την απώλεια εσόδων της ΕΟΕ: «Είναι κάτι που μας απασχολεί. Μαζί με τις επιπτώσεις στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία και για την ΕΟΕ ήταν μαύρα μαντάτα. Τα περιουσιακά μας στοιχεία έχουν πάψει να μας δίνουν εισοδήματα. Τα έσοδα από χορηγίες τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό θα έχουν μειώσεις.

Η προετοιμασία γινόταν με πολλές δυσκολίες. Όλοι βασίζονται στην ΕΟΕ που δεν παίρνει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο. Προσπαθούμε με δικούς μας τρόπους να βρίσκουμε χρήματα για τους αθλητές. Θα χαθούν έσοδα της τάξης 1-2 εκατομμυρίων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις