Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καραμπάκ – ΠΑΟΚ: Οι… αριθμοί της αναμέτρησης

Καραμπάκ – ΠΑΟΚ: Οι… αριθμοί της αναμέτρησης

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την… ιστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με ομάδες από το Αζερμπαϊτζάν παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του “δικεφάλου του Βορρά”.

Αναλυτικά:

#2 ακόμη αγώνες έχει με ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν ο ΠΑΟΚ που την σεζόν 2015-16 αντιμετώπισε την Γκαμπάλα για τους ομίλους του Europa League. Οι δύο αγώνες, τόσο ο πρώτος που έγινε στο Μπακού τον Σεπτέμβριο, όσο και αυτός της Τούμπας στο τέλος Νοεμβρίου, τελείωσαν ισόπαλοι 0-0.

 

#1 ήττα στα τελευταία οκτώ ματς στο Europa League έχει ο ΠΑΟΚ που την περσινή περίοδο ηττήθηκε μόνο από την Κράσνονταρ στην Ρωσία, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια είχε τέσσερις ισοπαλίες και μια νίκη στην Γερμανία επί της Ντόρτμουντ.

#3 από τις ισοπαλίες της περσινής περιόδου ήταν με 0-0 την περίοδο 2015-16, ενώ και η μοναδική φετινή ήταν το 0-0 με την Φιορεντίνα. Αυτή με την Ντόρτμουντ στην Τούμπα ήταν με 1-1 για το περσινό Europa League και είναι από τις λίγες με γκολ που έχει ο Δικέφαλος στον θεσμό.

#6 αγώνες έχει δώσει στα φετινά Κύπελλα Ευρώπης ο ΠΑΟΚ και έχει σημειώσει εννέα γκολ τα οποία προέρχονται από επτά διαφορετικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ο πρώτος σκόρερ με τρία γκολ, τα δύο κόντρα στην Σλόβαν Λίμπερετς και το άλλο στα προκριματικά του Champions League κόντρα στον Άγιαξ.

#4 ευρωπαϊκά ματς έχει δώσει στην ίδια ημερομηνία ο ΠΑΟΚ. Το πρώτο ήταν το 1976 όταν ηττήθηκε με 4-0 από την Ντιναμό στο Κίεβο για το κύπελλο Πρωταθλητριών. Το 1982 επικράτησε με 2-0 της Σεβίλλης στην Θεσσαλονίκη. Το 2005 ηττήθηκε με 1-0 στο Ντόνετσκ από την Σαχτάρ, ενώ το 2011 επικράτησε εντός έδρας με 2-1 της Σάμροκ Ρόβερς.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε