Site icon NewsIT

Καρέρα: “Δεν με αφορά το θέμα της ένστασης, έχουμε δύο… τελικούς να κερδίσουμε”

17.07.2020 | 22:28
Καρέρα: “Δεν με αφορά το θέμα της ένστασης, έχουμε δύο… τελικούς να κερδίσουμε”

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, μίλησε σε δηλώσεις του για το ζήτημα της ένστασης που δεν έκανε η ομάδα του, για το ματς με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως τον ίδιο ενδιαφέρει μόνο το αγωνιστικό σκέλος και το 2/2 στα ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Ο Μάσιμο Καρέρα πήρε θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα δελτία του ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ και την απόφαση της διοίκησης να μην καταθέσει ένσταση, τονίζοντας πως αυτό είναι ένα θέμα που δεν τον αφορά καθώς η δουλειά του είναι να προπονεί την ομάδα και να την οδηγήσει σε δύο νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό, σε πρωτάθλημα και τελικό Κυπέλλου.

“Όχι δεν έχει αλλάξει κάτι. Όπως είχα πει οι παίκτες μου προσπάθησαν, έκαναν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη, δεν τα κατάφεραν, τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον επόμενο. Είναι δύο τελικοί και πάμε να τους κερδίσουμε” είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός. 

Όσα είπε ο Μάσιμο Καρέρα στην κάμερα της NOVA

Για το αν νοιώθει πως πέταξε ένα ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ με το 3-4-3:

“Δεν το πιστεύω αυτό. Και στο πρώτο μέρος είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε, παίξαμε καλά. Δεν το πιστεύω ακόμα και αν γύριζε ο χρόνος πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα”.

Για το θέμα με τα δελτία του ΠΑΟΚ και την απόφαση της ΑΕΚ να μην κάνει ένσταση:

“Η δουλειά μου είναι προπονητής και άρα να προπονώ τους παίκτες που το κλαμπ μου διαθέτει. Ότι είναι εξωτερικό δεν με αφορά, εγώ ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά είναι προβλήματα που δεν αφορούν εμένα”.

Για το αν παίζει ρόλο για την ψυχολογία της ομάδας το γεγονός πως δεν έγινε ένσταση και δεν μπορεί η ΑΕΚ να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση:

“Η δουλειά μου, η ευθύνη μου είναι να δώσω στους παίκτες να καταλάβουν πως δεν πρέπει να πέσει η ψυχολογία και να καταλάβουν πως έχουμε δύο ακόμη τελικούς που πρέπει να κερδίσουμε. Να είναι συγκεντρωμένοι, να παίξουν με ένταση και να κρατήσουν ψηλά την ψυχολογία τους”.

Για το τι σκέφτεται ένας προπονητής όταν έχει μπροστά του δύο ματς με τον ίδιο αντίπαλο όπου τον μεν πρώτο δύσκολα θα του δώσει κάτι, αλλά το δεύτερο ίσως του δώσει το Κύπελλο:

“Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα, αυτή είναι η δουλειά μας, για αυτό είμαστε εδώ για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε”.

Για το γεγονός πως οι φίλοι της ΑΕΚ θα προτιμούσαν τη νίκη στον τελικό του Κυπέλλου και τη δική του άποψη:

“Θέλω τη νίκη και στα δύο ματς, θέλω να κερδίζω. Άμα χάσουμε θα είναι επειδή η αντίπαλη ομάδα θα είναι καλύτερη. Θέλω να κερδίζω ακόμα και αν είναι φιλικός αγώνας”.

Για το αν υπάρχουν σκέψεις να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές:

“Ναι ίσως κάποιοι που να μην είναι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση ίσως μπορεί να ξεκουραστούν αλλά αυτό δεν με προβληματίζει καθόλου. Εγώ έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου, άρα είμαι σίγουρος πως θα δυσκολέψουμε τον αντίπαλο”.

Για το αν υπάρχουν “μυστικά” που έχει ενόψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό αφού οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά:

“Ναι γνωριζόμαστε. Άρα δεν νομίζω να υπάρχουν πράγματα που θα ανακαλύψουμε την Κυριακή, εκεί που μπορούμε να δουλέψουμε είναι στις μικρές λεπτομέρειες, εκεί μπορεί να δούμε τις διαφορές”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version