Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Καρίμ Μπενζεμά: Από την «σκιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο, στη Χρυσή Μπάλα και στην αποχώρηση από την Ρεάλ Μαδρίτης

Καρίμ Μπενζεμά: Από την «σκιά» του Κριστιάνο Ρονάλντο, στη Χρυσή Μπάλα και στην αποχώρηση από την Ρεάλ Μαδρίτης
ΦΩΤΟ Reuters/Intime

Ένας θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης που λέει “αντίο” στην ομάδα, για να πάρει ένα τεράστιο συμβόλαιο πριν την οριστική του “συνταξιοδότηση”. Ο Καρίμ Μπενζεμά έγραψε ιστορία στο “Μπερναμπέου” και αποχωρεί, έχοντας μπει στο πάνθεον της ομάδας.

Μετά από 14 χρόνια γεμάτα πολλές επιτυχίες και γκολ, ο Καρίμ Μπενζεμά αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας καταφέρει να μπει στις καρδιές των φίλων της ομάδας και πάρει -επάξια- τον τίτλο του ηγέτη.

Ο Καρίμ Μπενζεμά φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μιλούσαν για «βόμβα», πριν από μερικές ημέρες, φορώντας τη φανέλα της Αλ Χιλάλ και βάζοντας στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα τεράστιο ποσό (έχει δεχθεί πρόταση 200 εκ. ευρώ το χρόνο για διετές συμβόλαιο).

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Γάλλο επιθετικό. Ο 35χρονος πήρε την απόφασή του και οι «μπλάνκος» προέβησαν σήμερα (04.06) σε επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποιώντας το… τέλος.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας, Καρίμ Μπενζεμά, συμφώνησαν να τερματίσουν τη λαμπρή και αξέχαστη περίοδο του ως παίκτης του συλλόγου μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη της και όλη της τη στοργή σε κάποιον που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η καριέρα του Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν παράδειγμα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού και εκπροσώπησε τις αξίες του συλλόγου μας. Ο Καρίμ Μπενζεμά κέρδισε το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του», υπογραμμίζεται στη συνέχεια στο επίσημο δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των «Μερένχες».

Αυτό είναι λοιπόν το τέλος μιας ιστορίας 14 ετών. Ο Μπενζεμά έφτασε στην ισπανική πρωτεύουσα το 2009 από την Λιόν έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ και με την πάροδο του καιρού έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και του αθλήματος.

Νέα “καριέρα” μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο 35χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009 από τη Λιόν έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και αρχικά δεν μπόρεσε να δείξει τις δυνατότητές του, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, κατάφερε ύστερα να επιβληθεί οριστικά και να γίνει ένας από τους αρχηγούς του συλλόγου, μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος και ύστερα με Μαρσέλο, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, έως ότου γίνει ο πρώτος αρχηγός.

Μάλιστα, από τη στιγμή που αποχώρησε από την ομάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπενζεμά έδειξε να περνάει… δεύτερη νιότη -από τη στιγμή που δεν χρειαζόταν να είναι ένα από τα “γρανάζια” που στήριζαν τον Πορτογάλο- και να “ματώνει” τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας στο χέρι έναν επίδεσμο, για να αποφύγει χειρουργείο που θα τον κρατούσε εκτός δράσης για δυο μήνες (τον Ιανουάριο του 2019 τραυματίστηκε στο μικρό του δάχτυλο).

Νικητής 5 Champions League, ρεκόρ για Γάλλο παίκτη, κατάκτησε τη Χρυσή Μπάλα τον περασμένο Οκτώβριο. Ειδικά η τελευταία ευρωπαϊκή επιτυχία των “μερένγκες”, φέρει την “υπογραφή” του, λόγω των κρίσιμων γκολ που σημείωσε και ήταν και αυτή που του… έστειλε το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο Μπενζεμά είναι ο δεύτερος σκόρερ της όλων εποχών στη Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Πραγματοποίησε την καλύτερή του σεζόν την περίοδο 2021-22, όταν σκόραρε 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις για να οδηγήσει την ομάδα του στον 14ο ευρωπαϊκό τίτλο της καθώς και στο στέμμα της La Liga.

Ο Γάλλος επιθετικός πραγματοποίησε 647 εμφανίσεις (5ος σε συμμετοχές στην ιστορία της) με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με 353 γκολ και 165 ασίστ. Μαζί με άλλα ρεκόρ, σε αυτόν ανήκει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία των μερένγκες στην La Liga.

Λογικό λοιπόν ότι ο σύλλογος της Μαδρίτης ανακοίνωσε τη διοργάνωση αφιερώματος για τον θρύλο της την ερχόμενη Τρίτη, 6 Ιουνίου, στη Real Madrid City, με την παρουσία του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο Μπενζεμά φεύγει για να ενταχθεί πιθανότατα στην Αλ Ιτιχάντ και να ενισχύσει το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, όπου ήδη αγωνίζεται ο πρώην συμπαίκτης του, Κριστιάνο Ρονάλντο, ποδοσφαιριστής της Αλ Νασρ από τον Δεκέμβριο του 2022.

Στους δύο θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρκετά πιθανό να προστεθεί και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έλαβε προσφορά 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια προκειμένου να ενταχθεί στην Αλ Χιλάλ.

Σε κάθε περίπτωση, όχι απλώς αρκετό αλλά ασύλληπτο ποσό για μια νέα αρχή στη Σαουδική Αραβία, η οποία δίνει «γη και ύδωρ», αλλά και πολύ… πετρέλαιο όπως φαίνεται, προκειμένου να στρέψει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον και να το χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα για να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις