Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Κάρλος Αντσελότι: Η Εισαγγελία ζητάει πέντε χρόνια φυλάκιση για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης

Κάρλος Αντσελότι: Η Εισαγγελία ζητάει πέντε χρόνια φυλάκιση για τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης

Τα μπλεξίματα με τον νόμο δεν έχουν τέλος για τον Κάρλος Αντσελότι. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο στόχαστρο της ισπανικής Δικαιοσύνης, η οποία ζητάει τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση για τον Ιταλό τεχνικό.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κάρλο Αντσελότι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα, δεδομένου ότι όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», ο 65χρονος Ιταλός προπονητής βρίσκεται στο «στόχαστρο» της ισπανικής Δικαιοσύνης, που έχει ζητήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκιση για τον έμπειρο τεχνικό.

Οπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα, ο Αντσελότι κατηγορείται για φοροδιαφυγή άνω του 1 εκατ. ευρώ, αναφορικά με εισοδήματα που έλαβε μεταξύ των φορολογικών ετών 2014 και 2015, κατά την πρώτη θητεία του στους Μαδριλένους.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, ο Ιταλός προπονητής ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει φόρους στην Ισπανία για όλα τα εισοδήματα που απέκτησε, ωστόσο, φέρεται να συμπεριέλαβε στην φορολογική δήλωση, μόνο την αμοιβή για την εργασία του στην Ρεάλ Μαδρίτης και όχι τα κέρδη από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων εικόνας του.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι υπήρξε «απόκρυψη και έλλειψη δήλωσης» για τα έσοδα αυτά. Το 2021, ο Αντσελότι προσέφυγε στο δικαστήριο και στην κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι δεν είχε πληρώσει σωστά τους φόρους για το φορολογικό έτος 2014 λόγω «κακών συμβουλών».

Ο Αντσελότι από την πλευρά του εξήγησε την εκδοχή του τον περασμένο Μάρτιο: «Είναι μια ιστορία που άρχισε το 2015 με την φορολογική δήλωση. Η εισαγγελία πιστεύει ότι ήμουν κάτοικος Ισπανίας και νομίζω ότι δεν ήμουν. Εχω ήδη πληρώσει το πρόστιμο και τα χρήματα είναι στην εισαγγελία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις