Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση διαιτητή σε παίκτη – «Από πότε έμαθαν μπάσκετ οι Αλβανοί;»

Καταγγέλλουν ρατσιστική επίθεση διαιτητή σε παίκτη – «Από πότε έμαθαν μπάσκετ οι Αλβανοί;»
Intime.gr

Απίστευτο περιστατικό στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ, στο περιθώριο του αγώνα του Άρη Θήβας με τον Απόλλωνα Χαλκίδας και… θύμα τον παίκτη της δεύτερης ομάδας, Χοτζαλάρι Ντονάλντο.

Σύμφωνα και με όσα αποκαλύπτει το “stereabasket.gr” η πλευρά του Απόλλωνα Χαλκίδας καταγγέλλει πως ο παίκτης της, Χοτζαλάρι Ντονάλντο, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από ένα διαιτητή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν όταν έληξε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Χαλκίδας με την ΑΓΕ Χαλκίδας. Τότε ο Χοτζαλάρι φέρεται να “επιτέθηκε” προς τους διαιτητές της αναμέτρησης, οι οποίοι από την πλευρά τους, κράτησαν το δελτίο του αθλητή!

Ένας εκ των δύο διαιτητών ωστόσο έδωσε συνέχεια στο θέμα, μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο Κ.Κ. έγραψε μετά το παιχνίδι: «Από πότε οι Αλβανοί έμαθαν μπάσκετ; Ρητορική ερώτηση!».

 

Ο Απόλλων Χαλκίδας αργά το βράδυ της Κυριακής (27.03.2022), έστειλε έγγραφη αναφορά στην ΕΣΚΑΣΕ με κοινοποίηση στην ΚΕΔ/ΕΣΚΑΣΕ στην οποία –όπως αποκαλύπτει και το “stereabasket.gr”– αναφέρεται στο σχόλιο του διαιτητή Κ. Κ., ζητώντας την στηλίτευση τέτοιων συμπεριφορών καθώς και την ποινή που προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία, προσθέτοντας -μάλιστα- και το σχετικό ποστάρισμα του διαιτητή.

Με ανακοίνωση του, ο Άρης Θήβας καταδίκασε την ρατσιστική φραστική επίθεση στον Χοτζαλάρι αναφέροντας χαρακτηριστικά:

”Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ καταδικάζει την ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχτηκε ο ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ ΧΟΤΖΟΛΑΡΙ. Η οποία αντιπαλότητα περιορίζεται στις 4 γραμμές του παρκέ και δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα ούτε με την καταγωγή των αθλητών. Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν χωράνε στον αθλητισμό και δεν εκφράζουν το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και πόσο μάλλον με το μπάσκετ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις