Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάτας: «Κυνηγάμε ακόμα 2 τίτλους φέτος, πρέπει να χτίσουμε μία καλή νεανική ομάδα»

Κάτας: «Κυνηγάμε ακόμα 2 τίτλους φέτος, πρέπει να χτίσουμε μία καλή νεανική ομάδα»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Όντετ Κάτας μίλησε για το μέλλον του Παναθηναϊκού, τη συνέχεια της φετινής σεζόν και τις ανάγκες της ομάδας, επισημαίνοντας πως υπάρχουν δύο τίτλοι στην Ελλάδα που πρέπει να κατακτήσει.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Όντετ Κάτας, μίλησε στη «Real News» για την πορεία της ομάδας με αυτόν στο τιμόνι, ενώ επεσήμανε πως η λέξη «αποτυχία», όσον αφορά τη Euroleague, έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος του συλλόγου, αφού βάση του ηλικιακού Μ.Ο του ρόστερ, ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παικτών του σε αυτά που ζητάει. 

Ακόμα τόνισε πως υπάρχει ακόμα το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας που πρέπει να κατακτήσει το «τριφύλλι» και παράλληλα να συνεχίσει το χτίσιμο μίας νεανικής ομάδας που θα του επιτρ΄ψει να επιστρέψει στα Play Off της Euroleague.

Όσα δήλωσε ο Κάτας 

Το πόσο ικανοποιημένος είναι από την ανταπόκριση που βλέπει από τους παίκτες του: «Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος από την ανταπόκρισή τους σε αυτά που ζητώ. Αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε να υποφέρουμε από προβλήματα τραυματισμών, ειδικά στη θέση του πλέι μέικερ. Μπορεί να μην καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά έχουμε μπροστά μας δύο τίτλους στην Ελλάδα, τους οποίους θέλουμε να κατακτήσουμε. Έχουμε μπροστά μας δύο μήνες και πρέπει να παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

Το αν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός στη Euroleague: «Η λέξη «αποτυχία» έχει να κάνει με το γεγονός ότι μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, λόγω της παράδοσης της ομάδας μας. Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, φέτος διαθέτουμε από τις πιο νεαρές ηλικιακά ομάδες της διοργάνωσης με ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ. Θα πρέπει να σχεδιάσουμε πράγματα με προοπτική. Σαφώς και όταν βρίσκεσαι στον Παναθηναϊκό θέλεις η ομάδα να είναι σταθερά ψηλά, αλλά σε μια σεζόν με τις ιδιαιτερότητες της φετινής, πρέπει να προσπαθείς και με το βλέμμα στην επόμενη. Ακόμα και αν το μπάτζετ παραμένει χαμηλά, θα πρέπει να χτίσουμε μια καλή και νεανική ομάδα, ώστε να προκριθούμε στο Top 8 της Euroleague. Γιατί μιλάμε για τον Παναθηναϊκό».

Το αν ο Χεζόνια είναι ο ηγέτης του ρόστερ: «Ο Μάριο είναι λίγο καιρό μαζί μας και δεν νομίζω ότι μπορεί να χριστεί ως ο μοναδικός ηγέτης μας. Δεν πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει μόνο έναν ηγέτη και αυτό μου αρέσει. Προτιμώ να είμαστε σύνολο με τρεις, τέσσερις ή και πέντε leaders. Ο Μάριο είναι σίγουρα ανάμεσά τους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις