Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη: “Η Ισινμπάγεβα μπορεί να λέει ό,τι θέλει – Εμείς ακούσαμε τον εθνικό μας ύμνο” – Ποιος ο ρόλος του συζύγου της

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– “Όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο”, δήλωσε η Γελένα Ισινμπάγεβα ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από τους στίβους
– “Τελείωσε την καριέρα της, βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, δεν με αφορά όσα λέει”, απάντησε η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη
– Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι της και ποιος ο ρόλος του συζύγου της στην τεράστια επιτυχία
– Σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με την Στεφανίδη να είναι η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής

Η Γελένα Ισιμπάνγεβα, παρότι δεν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, φρόντισε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όχι για καλό λόγο, όμως. Οι δηλώσεις της, γεμάτες πίκρα και ασέβεια προς τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος, προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η φράση “όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο” δεν έμεινε, φυσικά αναπάντητη, από την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ κι έγινε η νέα “βασίλισσα των αιθέρων”.

“Την Ισιμπάνγεβα την ξέρουμε πολλά χρόνια. Πάντα έκανε παρόμοια σχόλια. Σίγουρα είναι η καλύτερη του αγωνίσματος και σίγουρα ήταν μία δύσκολη περίσταση για την ίδια, καθώς απαγορεύτηκε σ’΄όλη τη ρωσική ομάδα του στίβου να μην αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα πάνω στη στιγμή λες πράγματα που ίσως αργότερα τα μετανιώνεις και ίσως που δεν μετανιώνεις. Εμένα δεν με αφορά πάρα πολύ, τελείωσε την καριέρα της, εμείς ακούσαμε τον δικό μας εθνικό ύμνο και τώρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει”, δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, όμως, είναι η πρωταγωνίστρια κι όχι η Γελένα Ισινμπάγεβα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ξεχάσει ήδη τα όσα είπε η Ισινμπάγεβα κι είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα για να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε. Βασίκα, δεν φαίνεται να είναι και τόσο έτοιμη….

“Ξύπνησα το πρωί κι είχε γίνει ένας πανικός στο τηλέφωνο. Από τη μία θέλουμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά από την άλλη είναι ο φόβος και ο τρόμος μου για το τι έχω να τραβήξω τις τέσσερις μέρες που θα είμαστε εκεί. Φοβάμαι… τι με περιμένει“, δήλωσε η Στεφανίδη.

Για τη στιγμή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, είπε: “Για μία στιγμή δεν ήξερα τι είχε γίνει γιατί πανηγύριζαν όλοι στις κερκίδες και νόμιζα πως η Μόρις πέρασε τα 4,90. Μετά πήδηξε ο άντρας μου μέσα στο στάδιο και μου είπε τα κατάφερες. Πήγα να του πω “τι λες μωρέ” και μετά είδα στην οθόνη τι έγινε”.

Για το γεγονός πως θα είναι σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης: “Δεν είναι η πρώτη φορά που θα είμαι σημαιοφόρος. Ήμουν σημαιοφορός και στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Σίγουρα, βέβαια, δεν είναι το ίδιο. Ανυπομονώ για την τελετή λήξης γιατί είναι ένα μεγάλο πάρτυ.

Μιλώντας και στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, η Κατερινά Στεφανίδη αναφέρθηκε ακόμα στους επόμενους στόχους της αλλά και στον σύζυγο και προπονητή της, Μιτς Κρίερ, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τεράστια επιτυχία της.

“Για μας δεν έχει τελειώσει τη σεζόν. Έχω τον τελικό του Diamond League στις 9 Σεπτεμβρίου. Του χρόνου έχουμε πανευρωπαϊκό κλειστού και παγκόσμιο ανοιχτού στο Λονδίνο. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες. Να σημειώσω πως δεν πηδάμε μία φορά στα τέσσερα χρόνια, όπως λένε μερικοί. Υπάρχουν πολύ αγώνες ενδιάμεσα”, δήλωσε η Στεφανίδη.

Για τον σύζυγο και προπονητή της, ανέφερε: “Όταν αποφάσισα να πάω με τον Μιτς, υπήρχαν πολλές διαφωνίες από μακρινούς και κοντινούς μου. Εγώ ήξερα τι έκανα, ο Μιτς ήξερε τι έκανα. Ο Μιτς είναι πολύ έξυπνος σε ότι έχει να κάνει με προπονητική και τεχνική και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ψυχολογικά”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε