Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη: Ψυχή από ατόφιο χρυσάφι! Καρέ – καρέ ο συγκλονιστικός τελικός που έφερε το χρυσό μετάλλιο!

Κατερίνα Στεφανίδη: Ψυχή από ατόφιο χρυσάφι! Καρέ – καρέ ο συγκλονιστικός τελικός που έφερε το χρυσό μετάλλιο!

– Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και είναι χρυσό με άλμα πάνω από τα 4,85μ.
– Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ “πέταξε” στους… αιθέρες και σήκωσε ψηλά τη “γαλανόλευκη” σημαία
– Αυτό είναι το 30ο μετάλλιο της Ελλάδας στο στίβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
– Πριν από 60 χρόνια είχε κατακτήσει το χάλκινο ο Γιώργος Ρουμπάνης στο ίδιο αγώνισμα με επίδοση 4,50 μ. που φανερώνει και την εξέλιξη στο άθλημα
– Τα ξημερώματα της Κυριακής (σ.σ. τοπική ώρα 20:15) θα ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο!
– Βίντεο και φωτογραφίες από έναν εκπληκτικό τελικό!

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφερε το έκτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και έτσι η χώρα μας πανηγύρισε μια μεγάλη διάκριση και στο στίβο, μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στους οποίους η Πηγή Δεβετζή είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν.

Δείτε εδώ το live του αγώνα

Επίσης, αυτό ήταν το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας στο στίβο μετά το 2004 και πρώτο χρυσό στο επί κοντώ, αλλά και η τρίτη μας πρωτιά στο Ρίο, μετά την Κορακάκη και τον Πετρούνια! Μια απίστευτα επιτυχημένη παρουσία για την ελληνική αποστολή, με τρία χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια!

Πως φτάσαμε στο “χρυσό” άλμα!

Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε όπως ήταν λογικό με… χαμηλές πτήσεις και συγκεκριμένα από τα 4.35. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, ωστόσο, ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία και πέρασε με χαρακτηριστική άνεση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να “πάρει κεφάλι” από την αρχή του αγώνα. Στο συγκεκριμένο ύψος, ήδη τρεις ήταν οι αθλήτριες που δεν τα κατάφεραν και είπαν πρόωρα “αντίο”.

Η Κατερίνα Στεφανίδη συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στα 4.70 τα οποία πέρασε… εύκολα και με την πρώτη προσπάθεια, ενώ στο ύψος αυτό έγινε και το μεγάλο ξεκαθάρισμα αφού έξι ήταν οι αθλήτριες που το πέρασαν και συνέχισαν, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, την Αμερικανίδα Σουρ, που είχε φέτος 5.03 και τη Σίλβα από την Κούβα, να αποκλείονται.

Στα 4.80 η Κατερίνα Στεφανίδη απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, αφού ενώ κατάφερε να “πετάξει” ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα να παρασύρει τον πήχη, με τη Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία αντιθέτως να το περνά και να παίρνει το προβάδισμα.

Στη δεύτερή της προσπάθεια, ωστόσο, η Κατερίνα το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, με το άλμα αυτό να της δίνει την είσοδο στην τετράδα του τελικού -αφού όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν-  αλλά και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το αποφασιστικό άλμα που τελικά έφερε και το χρυσό μετάλλιο, ήταν το δεύτερο στα 4.85! Ήταν επιτυχημένο και έδωσε στην Κατερίνα Στεφανίδη σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντάς την μάλιστα στην πρώτη θέση του τελικού.

Δείτε το βίντεο

Η Αμερικανίδα Μόρις συνέχισε, με τις δύο αθλήτριες να μονομαχούν στα 4.90, ύψος στο οποίο και οι δύο απέτυχαν, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης η ελληνίδα πρωταθλήτρια!

Δείτε την στιγμή που η Μόρις δεν περνάει τα 4.90 και η Κατερίνα Στεφανίδη συνειδητοποιεί πως ανεβαίνει στην κορυφή του Ολύμπου! Έχει δάκρυα στα μάτια και ο σύζυγός της… εισβάλλει στο τερέν για να την αγκαλιάσει! Μεγάλες στιγμές!

Με την ίδια επίδοση, 4,85 μ. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο η Αμερικανίδα Μόρις, αλλά είχε καλύτερες προσπάθειες η Κατερίνα και το χάλκινο πήγε στην απίστευτη πιτσιρίκα της Νέας Ζηλανδίας, τη 19χρονη ΜακΚάρτνι που ισοφάρισε το δικό της Εθνικό ρεκόρ με 4,80 μ.

“Πίστεψα ότι θα χάσω ακόμη και το μετάλλιο”!

Ήταν σε έναν άλλο κόσμο η 26χρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης όταν μιλούσε στην ΕΡΤ αμέσως μετά την κατάκτητη του χρυσού μεταλλίου και μάλιστα ζήτησε… συγγνώμη από τους Ελληνες που μας έκανε να ξενυχτήσουμε! Αξιζε Κατερίνα!

“Ξέρω, ξέρω, ΟΚ είμαι χρυσή Ολυμπιονίκης, αλλά ήθελα να περάσω και τα 4,90 μ.”, είπε γελώντας και παραδέχθηκε ότι δεν τολμούσε να κοιτάξει τις προσπάθειες των αντιπάλων της: “Το κάνω όλη αυτή τη χρονιά. Δεν κοιτάζω. Με επηρεάζει. Βέβαια, αυτό ήταν πρόβλημα, σήμερα. Στην τελευταία προσπάθεια της Μόρις όλοι πανηγύριζαν, αλλά το είχε ρίξει. Κι εγώ δεν ήξερα τι είχε γίνει. Κοίταζα τον σύζυγό μου. Από τον Μιτς κατάλαβα ότι νίκησα!”.

Δείτε τις δηλώσεις της

Λίγο αργότερα η “χρυσή” Κατερίνα μίλησε ξανά στις κάμερες και έδειχνε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας, παρότι ένιωθε όπως είπε πολύ κουρασμένη!

Ενδεικτικό του επιπέδου του τελικού, είναι το γεγονός πως η 26χρονη πρωταθλήτρια παραδέχτηκε ότι υπήρξαν στιγμές που πίστεψε ότι μπορεί να έχανε ακόμη και τη θέση στο βάθρο! Μετά το μεγάλο άλμα της πάντως, τόνισε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωθε ευτυχισμένη ακόμη και με το ασημένιο μετάλλιο.

Και σε αυτή τη συνέντευξη είπε πως θα ήθελε να περάσει και τα 4.90, ύψος το οποίο πίστευε πως θα ήταν και αυτό που θα έκρινε το χρυσό μετάλλιο.

Όσο για το που αφιερώνει την τεράστια επιτυχία της; “Το αφιερώνω στον άντρα μου! Γιατί έχω πει ότι όσο έχω δουλέψει εγώ φέτος έχει δουλέψει κι αυτός”!

Δείτε το

“Τρελαμένος” γύρος του θριάμβου!

Η Κατερίνα πανηγύριζε σαν μικρό παιδί! Πήρε μια ελληνική σημαία και πραγματικά… όργωσε το στάδιο, με το χαμόγελο να μην… λέει να φύγει από το πρόσωπό της!

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά; Δείτε τις φωτογραφίες

Τα αποτελέσματα του τελικού

1. Κατερίνα Στεφανίδη 4,85

2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4,85

3. Ελίζα ΜακΚάρτνι (Νέα Ζηλανδία) 4,80

4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4,70

5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4,70

6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4,70

7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4,60

8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4,60

9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4,60

10. Λίσα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,50

11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,50

12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4,50

Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 Ολυμπιακά μετάλλια! Οι Ελληνες αθλητές έχουν κατακτήσει 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα. Μάλιστα, η Στεφανίδη έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ για την Ελλάδα.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη χρονιά, καθώς ήταν τρίτη το χειμώνα στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και πρώτη τον Ιούλιο στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου στις 16:35 από Παρίσι με AF (1432).

H Στεφανίδη υποστηρίζεται από τον stoiximan.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Φωτογραφίες: Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε