Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κέλι Χολμς: Η Βρετανίδα χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη

Κέλι Χολμς: Η Βρετανίδα χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη
ΑΠΕ

Η άλλοτε σπουδαία αθλήτρια μεσαίων αποστάσεων και Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, Κέλι Χολμς, θέλησε να αποκαλύψει την σεξουαλικότητα της, αναφέροντας πως είναι ομοφυλόφιλη.

Σε συνέντευξή της στη «Sunday Mirror», η 52χρονη Κέλι Χολμς τόνισε ότι μερικές δορές κλαίει από ανακούφιση, από τότες που πήρε την απόφαση να κάνει τη συγκεκριμένη αποκάλυψη (σ.σ. ότι είναι ομοφυλόφυλη) και ότι έπαψε να φοβάται!

Η Βρετανίδα χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας σε 800 και 1.500 μέτρα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνειδητοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλη στην ηλικία των 17 ετών, αφού φίλησε μια συναθλήτριά τη και ότι η οικογένεια και οι φίλοι της το γνωρίζουν από το 1997.

ΠΗΓΗ: Reuters

«Πρέπει να το κάνω, για μένα. Είναι δική μου απόφαση. Είμαι αγχωμένη που το λέω. Αισθάνομαι λες και θα εκραγώ από τον ενθουσιασμό μου», είπε στη «Sunday Mirror». Να αναφέρουμε ότι η Χολμς έκανε τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, με αφορμή το βρετανικό Pride, που συμπληρώνει φέτος τα 50 του χρόνια.

Ακόμα, η Χολμς αποκάλυψε ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία, εξαιτίας του ότι έπρεπε να κρύβει τη σεξουαλικότητά της και ότι έπρεπε να κρατήσει μυστικές αρκετές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Βασιλικό Σώμα Στρατού Γυναικών, από φόβο μήπως την περάσουν από δικαστήριο.

Να αναφέρουμε ότι μέχρι το 2000, ήταν παράνομο για τους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον βρετανικό στρατό και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας.

Η Κέλι Χολμς φοβόταν ότι θα αντιμετωπίσει επιπτώσεις για την παραβίαση του συγκεκριμένου νόμου και μάλιστα επικοινώνησε με έναν στρατιωτικό το 2020 για να μάθει αν θα μπορούσε να της επιβληθούν κυρώσεις.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dame Kelly 🏳️‍🌈 (@damekellyholmes)

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις