weather-icon °C AΘΗΝΑ

Κεραυνοί Τζίγγερ για Βγενόπουλο – “Μάλλον είχε προβλέψει τα επεισόδια”!

Κεραυνοί Τζίγγερ για Βγενόπουλο – “Μάλλον είχε προβλέψει τα επεισόδια”!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

“Συναντήθηκα σήμερα με την αντιπροσωπεία του σωματείου παλαιμάχων, ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημά τους να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα του Παναθηναϊκού:

Τα βασικά σημεία για τα οποία τοποθετήθηκα ήταν τα εξής:

Τον Σεπτέμβριο του 2010 η οικογένεια μου και εγώ, μετά από ένα θερμό καλοκαίρι, οδηγηθήκαμε στην απόφαση να παραχωρήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τότε, μέσα από την ιστορική συμφωνία που συνάψαμε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αποχωρήσαμε καταβάλλοντας το ποσό των 5 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΜΚ. Είχαμε δε την πρόθεση να συνεισφέρουμε και επιπλέον 4 εκατομμύρια μέσω χορηγίας, που τελικά δεν υπογράφτηκε, χωρίς δική μας ευθύνη. Επιπλέον, δεσμευτήκαμε ότι θα συμμετείχαμε στις επόμενες ΑΜΚ με το ποσοστό του 30%. Αυτοί ήταν οι όροι της συμφωνίας και τότε, δεν υπήρξε καμία προϋπόθεση για τη ΓΗΠΕΛ. Η συμφωνία αυτή έληξε αιφνιδιαστικά και μονομερώς με την προσχηματική αποχώρηση του εν λόγω μετόχου και χωρίς να έχει αθετηθεί κάτι από την πλευρά μας. Τονίζω το «προσχηματική» γιατί ο συγκεκριμένος μέτοχος έδειξε περίσσια ευθιξία στα επεισόδια με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα επικαλέστηκε για την αποχώρησή του. Αντίθετα στα πρόσφατα εκτεταμένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι έμεινε ασυγκίνητος. Ισως γιατί τα είχε προβλέψει…

Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανακάλυψε την «τοξική» ΓΗΠΕΛ, ως εμπόδιο για την
νιοστή επανείσοδο του στον Παναθηναϊκό. Η ΓΗΠΕΛ εξελίχθηκε σε λερναία ύδρα, καθώς σε κάθε όρο που συμφωνούσα, ετίθετο και ένας καινούργιος. Μάλιστα μόλις συμφωνούσα σε έναν όρο, τόσο πιο παράλογος και εξωπραγματικός γινόνταν ο επόμενος. Η τακτική αυτή προφανώς έχει στόχο τη δημιουργία αδιεξόδου και την στοχοποίησή μου ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τις εξελίξεις στον Παναθηναικό

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση που επικρατεί έχει κουράσει τον κόσμο. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι έχουμε φύγει, παραχωρώντας τις μετοχές μας. Εφόσον, υπάρχουν και άλλοι που τελικά δεν έχουν σκοπό να αναλάβουν την διοίκηση ή να βάλουν χρήματα, καλό θα ήταν να τοποθετηθούν ανάλογα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθεί χώρος για να ευδοκιμήσουν νέες προσπάθειες, μακριά από τη νοσηρή αυτή κατάσταση διχόνοιας και αντιπαράθεσης. Δεν είμαι εγώ αυτός που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον συνεχή «πόλεμο», δεν συντηρώ το κλίμα αυτό και ούτε οργανώνω συλλαλητήρια για να φύγω. Έχω την πεποίθηση ότι εάν δεν υπήρχε αυτό το ιδιότυπο κλίμα ομηρίας και τρομοκρατίας θα υπήρχαν Παναθηναϊκοί που θα έβγαιναν μπροστά να βοηθήσουν την ομάδα. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε γιατί δεν καταφέραμε ο Παναθηναϊκός να αποχαρακτηριστεί από ονοματεπώνυμα. Η προσπάθεια των παλαιμάχων είναι όντως ενωτική και θα πρέπει να διαφυλαχτεί και να υποστηριχτεί έμπρακτα από όλους τους Παναθηναϊκούς”.

Διαβάστε  όσα τόνισε ο Τζίγκερ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους παλαίμαχους:

1. Η σύμβαση μεταξύ Δήμου Αθηναίων – ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει καταγγελθεί από την ΠΑΕ τον Οκτώβριο του 2010 προκειμένου να κατοχυρώσει τα νόμιμα δικαιώματά της, δεδομένου ότι η διακοπή του έργου δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά της.

2. Από το 2008 έως το 2011 όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες στις διάφορες φάσεις του έργου ήταν σε πλήρη γνώση όλων των μετόχων και είχαν εγκριθεί και αποφασιστεί ομόφωνα από τα ΔΣ ΓΗΠΕΛ και ΠΑΕ, χωρίς να έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για οποιοδήποτε θέμα από τα μέλη της μειοψηφίας ή από τους μετόχους. Είναι παράλογο και άνανδρο να ζητάει να αναλάβω πιθανές ευθύνες για οτιδήποτε προκύψει από μελλοντικούς χειρισμούς τρίτων για ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί με την έγκριση όλων.

3. Με ομόφωνη απόφαση των θεσμικών οργάνων της ΠΑΕ (ΔΣ ΠΑΕ / ΓΗΠΕΛ / ΜΕΤΟΧΟΙ) τον Ιούλιο του 2008 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του Νέου Γηπέδου. Τον Οκτώβριο του 2008 αποφασίστηκε ομόφωνα η έναρξη του έργου και για τον σκοπό αυτό δόθηκε η προκαταβολή στην κατασκευάστρια εταιρεία. Για το έργο έχουν εκδοθεί όλες οι απαραίτητες άδειες κατασκευής και έχει πραγματοποιηθεί μεγάλο μέρος των εκσκαφών στο εργοτάξιο.

4. Δέχτηκα να αναλάβω εξ’ ολοκλήρου την ΓΗΠΕΛ, χωρίς να έχω καμία υποχρέωση, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες.

Τονίζω ότι, νέος νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει ψηφιστεί από τον Ιούνιο του 2011 και είναι σε ισχύ. Εφόσον η ΠΑΕ έρθει σε συννενόηση με τον Ερασιτέχνη και τον Δήμο Αθηναίων μπορεί να ενεργοποιήσει άμεσα την υλοποίηση του έργου του Νέου Γηπέδου.

Παναθηναϊκός σε αδιέξοδο – Τζίγγερ: Έχουμε αποχωρήσει

#TAGS MM