Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Κηδεία”! Ο Παναθηναϊκός “σκότωσε” το… όνειρο του ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Tου έκανε “κηδεία’ μέσα στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ, αλλά έκανε μεγάλη ανατροπή στην έδρα του ΠΑΟΚ με γκολ στις καθυστερήσεις (3-2) και έκανε… δώρο στην ΑΕΚ -που νίκησε στη Νέα Σμύρνη- τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champiopns League. Την τρίτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα πήραν οι “πράσινοι”.

Ο Παναθηναϊκός “καταδίκασε” τον ΠΑΟΚ σε… υποβιβασμό στο Europa League, δίνοντας την πρώτη θέση των πλέι οφ και κατ΄ επέκταση το εισιτήριο για τον γ΄ προκριματικό του Champions League στην ΑΕΚ. Οι ελλιπέστατοι “πράσινοι” νίκησαν τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα με 3-2 (28΄ Κλωναρίδης, 79΄ Λουντ, 90΄+3 Μολίνς – 20΄ Μπίσεσβαρ, 68΄ Ενρίκε), την ώρα που η ΑΕΚ περνούσε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη με 2-1 επί του Πανιωνίου, κι έκλεισαν εμφατικά την εφετινή περίοδο.

Οι επιλογές των προπονητών:

Με αλλαγές στην άμυνα και… φουλ επίθεση παρέταξε ο Ίβιτς τον ΠΑΟΚ βάζοντας βασικούς τους Κίτσιου και Πούγγουρα. Την ίδια ώρα, άφησε στον πάγκο τον Κάνιας και επέλεξε να έχει στο κέντρο τους Σάχοβ και Τσίμιροτ. Μεσοεπιθετικά, χρησιμοποίησε την τριάδα των Μπίσεσβαρ, Ενρίκε και Ουάρντα, πίσω από τον Πρίγιοβιτς. Όσον αφορά τη σύνθεση… ανάγκης του Ουζουνίδη, η πιο σημαντική αλλαγή ήταν αυτή του Κουρμπέλη στη θέση του Μολέδο, ενώ στη γραμμή κρούσης έβαλε τους Μολίνς και Κλωναρίδη. Φυσικά, δεν είχε στη διάθεση του τους Μπεργκ, Λέτο και Ζέκα.

Το παιχνίδι…

 Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να έχει στην κατοχή του την μπάλα στα πρώτα λεπτά και να επιτεθεί, αλλά κάποια λάθη μεσοαμυντικά, τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Μάλιστα, στο 2′ παραλίγο να βρεθεί και πίσω στο σκορ από αυτογκόλ! Ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη χαμηλή μπαλιά από δεξιά, ο Πούγκουρας αντί να διώξει έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αυτή γλίστρησε από τα χέρια του Μπρκιτς, που όμως μπλόκαρε πριν αυτή περάσει τη γραμμή και μπει γκολ.

Το “τριφύλλι” έδειξε.. άνεση στις κινήσεις του στη συνέχεια -χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα- και μάλιστα έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, με την σκαστή κεφαλιά του Μολίνς να περνάει μόλις άουτ (14′). Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο “δικέφαλος του Βορρά” κατάφερε να κάνει το 1-0 και μάλιστα με φανταστικό τρόπο. Ο Μπίσεσβαρ στόπαρε την μπάλα, έπιασε το μακρινό ψιλοκρεμαστό σουτ και νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Βλαχοδήμο (21′).

Το “τριφύλλι” δεν έχασε το ρυθμό και την αυτοπεποίθηση του και πολύ γρήγορα έφτασε στην ισοφάριση. Στο 28′ ο Λουντ έκανε την κάθετη στον Κλωναρίδη, που δεν.. λάθεψε και νίκησε τον Μπριτς για το 1-1. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία και πλησίασαν το 1-2 στο 45′. Ο Μπρκιτς μπερδεύτηκε υπό την πίεση του Κλωναρίδη, έστειλε την μπάλα στον Μολίνς, ο οποίος όμως έπιασε κακό σουτ από πλάγια θέση, με την εστία αφύλαχτη. Οι τραυματισμοί πάντως συνεχίστηκαν για την ομάδα του Ουζουνίδη, αφού ο Κουλιμπαλί έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Ο Ρέις, που λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ένιωσε ενοχλήσεις, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας ένα ακόμα κακό νέο για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού (τον αντικατέστησε στο 48′ ο Χατζηγιοβάνης). Οι Θεσσαλονικείς είχαν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους και στο 56′ είδαν την προσπάθεια του Ενρίκε να βρίσκει ελάχιστα στον Βλαχοδήμο και στη συνέχεια στο αριστερό δοκάρι!

Η υπεροχή αυτή των γηπεδούχων έγινε… γκολ στο 68′, με τη βοήθεια αντιπάλου! Ο Κουτρουμπής έκανε τραγικό λάθος, γύρισε χωρίς… δύναμη την μπάλα στον Βλαχοδήμο, ο Ενρίκε ακολούθησε τη φάση πήρε την μπάλα και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος, το ματς είχε αρκετές στιγμές έντασης και σκληρών μαρκαρισμάτων, αλλά την πρώτη φορά που το “τριφύλλι” έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, στην επανάληψη, έκανε το 2-2. Μετά από κόρνερ, ο Κουτρουμπής έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Λουντ, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Μπρκιτς.

Οι Θεσσαλονικείς χρειάζονταν ένα γκολ για να φτάσουν στα προκριματικά του Champions League, αλλά έδειξαν σοκαρισμένοι στις κινήσεις τους και τελικά δέχθηκαν και “μαχαιριά” στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά – ψαράκι του Μολίνς να γράφει το τελικό 2-3. 

Η βαθμολογία των πλέι οφ 

ΑΕΚ 12 (5-3) 
ΠΑΟΚ 11 (7-5) 
Παναθηναϊκός 8 (6-7) 
Πανιώνιος 4 (3-6)
 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε