Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: Έβγαλε την «αγγαρεία» και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Κηφισιά – ΑΕΚ 1-1: Έβγαλε την «αγγαρεία» και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Έχοντας τεράστιο προβάδισμα από το ματς του ΟΑΚΑ (4-0), η ΑΕΚ… ολοκλήρωσε τη δουλειά στην έδρα της Κηφισιάς, φέρνοντας 1-1 και παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δυο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν παραγωγικό ποδόσφαιρο σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν βοήθησε. Μόλις στο 3′ η Κηφισιά είχε μια καλή στιγμή, με τον Κρητικό να βρίσκεται αμαρκάριστος εντός μικρής περιοχής -μετά από εκτέλεση κόρνερ- αλλά να αιφνιδιάζεται και να μην πιάνει καλό πλασέ.

Στη συνέχεια η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο -με τον νεαρό Μουστακόπουλο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του, στη μεσαία γραμμή της Ένωσης- και έγινε επιθετική με προσπάθειες από τις πτέρυγες. Τα σουτ που έκαναν οι “κιτρινόμαυροι” δεν δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τον Αντωνόπουλο.

Η Ένωση συνέχισε να έχει την υπεροχή -αν και δέχθηκε κάποιες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της- και στο 30΄είδε το “τακουνάκι” του Ανσαριφάρντ να μην μπορεί να νικήσει τον Αντωνόπουλο. Παρά τη διάθεση που έδειξαν οι δυο ομάδες στη συνέχεια, μέχρι την ανάπαυλα δεν είχαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

Με την έναρξη της επανάληψης, η ΑΕΚ πέρασε πολλές μπαλιές στον Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός της Ένωσης κατάφερε να βρει δίχτυα στο 55′, κάνοντας το 1-0 με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής (“τρύπησε” τα χέρια του Αντωνόπουλου).

Το γκολ αυτό απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Η ΑΕΚ έπαιξε με περισσότερη ηρεμία, ενώ η Κηφισιά έψαξε το γκολ με μεγαλύτερη άνεση και τους Καλέργη – Φερέιρα να παίρνουν προσπάθειες από τις πτέρυγες.

Οι δυο ομάδες είχαν ήδη ξεκινήσει τις αλλαγές και τις συνέχισαν. Η ΑΕΚ κράτησε αυτή την ελαφρά της υπεροχή -χωρίς να ανεβάζει στροφές- και στο 69′ είδε τον Αντωνόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με το πόδι το σουτ του Μοχαμαντί. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, η Κηφισιά πέτυχε το γκολ που έψαχνε κόντρα στους “κιτρινόμαυρους”. Η βαθιά μπαλιά βγήκε για τον Τετέι, ο επιθετικός των γηπεδούχων ξεπέρασε στο τρέξιμο τον Λάτσι, πέρασε τον Τσιντώτα που είχε βγει μακριά από την περιοχή του και πλάσαρε για το 1-1.

Η ΑΕΚ πάντως πίεσε στο φινάλε του ματς για το γκολ της νίκης (βοήθησε η είσοδος του Τσούμπερ) αλλά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου (το πρόβλημα του μεγάλωσε) δεν βοήθησε στο να δούμε κάποιο άλλο γκολ. Πάντως, η Κηφισιά ήταν η ομάδα που στο 90′ έχασε τεράστια ευκαιρία, για να πάρει μια νίκη γοήτρου. Ο Τέτει έκανε φοβερή ενέργεια, απέφυγε με υπέροχο τρόπο τον Λάτσι και σούταρε διαγώνια στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης έπεσε και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ! Στο τελευταίο σουτ του ματς (90+1′), ο Ρότα έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις