Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κιλιάν Εμπαπε: Με αυτή την ομιλία προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες της Γαλλίας στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ

Κιλιάν Εμπαπε: Με αυτή την ομιλία προσπάθησε να αφυπνίσει τους παίκτες της Γαλλίας στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ κατάφερε να στείλει τον τελικό του Μουντιάλ 2022 στην παράταση και τελικά στα πέναλτι, με την Γαλλία να χάνει το τρόπαιο από την Αργεντινή. Με το σκορ στο 2-0 υπέρ της “αλμπισελέστε”, ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου προσπάθησε στο ημίχρονο να… γυρίσει το διακόπτη, με μια ηγετική ομιλία στα αποδυτήρια.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ επέστρεψε -χαμογελαστός- την Τετάρτη (21/12) στις προπονήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους φετινούς της στόχους. Τρεις ημέρες νωρίτερα, ο νεαρός επιθετικός ηγήθηκε της προσπάθειας της Γαλλίας για να κατακτήσει το Μουντιάλ του Κατάρ, στον τελικό με την Αργεντινή.

Η Γαλλία βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, έχοντας τραγική εμφάνιση. Στην ανάπαυλα, όμως, ο Κιλιάν Εμπαπέ προσπάθησε να αφυπνίσει τους συμπαίκτές του στα αποδυτήρια, με τα ακόλουθα λόγια.

«Είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο παιδιά, είναι το παιχνίδι μιας ζωής! Τέλος πάντων, δεν μπορούμε να κάνουμε χειρότερα από αυτό που κάναμε. Επιστρέφουμε στο γήπεδο και είτε τους αφήνουμε να παίξουν, είτε βάζουμε λίγη ένταση, μπαίνουμε στις μονομαχίες και κάνουμε κάτι άλλο, παιδιά. Είναι τελικός Μουντιάλ! Είμαστε πίσω με δύο γκολ. Μπορούμε να επιστρέψουμε! Παιδιά, αυτό συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια!»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις