Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Κιτρινόμαυρη” ανατροπή στη Βέροια! Ο Μπαρμπόσα λύτρωσε την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Με τον Μπαρμπόσα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90′, η ΑΕΚ πέρασε από τη Βέροια, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-1, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποτέλεσε τη “χρυσή” αλλαγή του Δέλλα, ο οποίος τον έριξε στο παιχνίδι στο 80′ και δέκα λεπτά μετά τον δικαιώσε με μία αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ. Η Ένωση επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να αποβάλει το άγχος από πάνω της. Ο Μάνταλος δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, οι οποίες δεν ήταν τόσο επικίνδυνες για την εστία της Βέροιας. Οι παίκτες του Δέλλα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη, καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις το τέρμα του Καντιμοίρη.
Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Βέροια άνοιξε το σκορ στο 32′. Έπειτα από λάθος του Μπουονανότε στο κέντρο, ο Ναζλίδης έκλεψε την μπάλα, την άνοιξε δεξιά στον Νέτο κι εκείνος -αφού απέφυγε τον Τζανετόπουλο- σούταρε στην αριστερή γωνία του Μπαρόχα! Οι γηπεδούχοι πήγαν με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Ο Μπουονανότε έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1), με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Καντιμοίρη, δίνοντας το σύνθημα για την ολική ανατροπή. Η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει γρήγορα το 2-1, ωστόσο το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν. Ο Βάργκας έχασε τρομερό τετ α τετ στο 70′, με τη λύτρωση να έρχεται τελικά στο 90′ για την Ένωση. Η χρυσή αλλαγή του Δέλλα, Μπαρμπόσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας με απευθείας εκτέλεση φάουλ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία, όπως και στο παιχνίδι με τα Γιάννενα, έκανε την ολική ανατροπή.

Βέροια (Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πουγγούρας, Γιαννούλης,Σιόντης, Βεργώνης, Νέτο (87’ Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Μερεμπασβίλι (79’ Μαγιέφσκι), ΑΜπντούν (70’ Κόλα)

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος(80’ Μπαρμπόσα), Γκάλο, Σιμόες (63’ Πλατέλλας), Γιόχανσον, Μπουονανότε(75’ Κρισάντους), Βάργκας, Μάνταλος. Αραβίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε