Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Κλάτενμπεργκ: «Έπρεπε να παίζει με 10 ο Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει πέναλτι στον Αϊτόρ» (video)

Κλάτενμπεργκ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε την καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της αγωνιστικής και στάθηκε ιδιαίτερα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ο αρχιδιαιτητής τόνισε ότι ο Αϊτόρ έπρεπε να αποβληθεί για το μαρκάρισμα του στον Γιαννούλη.

“Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αυτό το μαρκάρισμα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα καθώς πρόκειται για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο παίκτης έρχεται με ταχύτητα και έχει τεντωμένο το πόδι του έχοντας ελάχιστες πιθανότητες να παίξει τη μπάλα. Βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του τον αντίπαλο του στο πίσω μέρος του ποδιού του με το μαρκάρισμα να συνεχίζεται και να ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο του ποδιού”, ανέφερε ο Κλάτενμπεργκ.

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Αϊτόρ στο 39′ από τον Γιαννούλη, χωρίς να δοθεί κάτι, σημειώνει ότι… “η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς ο επιτιθέμενος βλέπει τον αμυνόμενο όταν οι δύο παίκτες τρέχουν προς την μπάλα και επιβραδύνει χρησιμοποιώντας το σώμα του για να μπλοκάρει τον αμυνόμενο και να δημιουργήσει μια επαφή προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι.

Επίσης οι ενέργειες του επιτιθέμενου κατά την πρώτη δεν είναι συμβατές με μια απροσδόκητη επαφή διότι έχει και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι του ενώ και το σώμα του περιστρέφεται μαζί με τα πόδια τα οποία καταρρέουν Όταν ένας ποδοσφαιριστής δέχεται μια απρόσμενη επαφή, χρησιμοποιεί τα χέρια του με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί από την επερχόμενη πτώση αντί να τα κινεί πάνω από το κεφάλι του Επίσης, η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος δεν έχει πρόθεση να παίξει τη μπάλα”.

Η ανάλυση του Κλάτενμπεργκ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις