Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κλάτενμπεργκ: «Φάουλ το δεύτερο γκολ του Άρη, σωστό το πέναλτι του ΠΑΟΚ» (video)

Κλάτενμπεργκ: «Φάουλ το δεύτερο γκολ του Άρη, σωστό το πέναλτι του ΠΑΟΚ» (video)
Intime.gr

Στην ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 25ης αγωνιστικής της Superleague ο αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, κατέγραψε ένα σημαντικό λάθος στο ΠΑΟΚ – Άρης.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ υποστηρίζει ότι κακώς κατοχυρώθηκε το γκολ του Μάνου με το οποίο ο Άρης προηγήθηκε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0, αναφέροντας πως η φάση είχε ξεκινήσει από φάουλ του Μαντσίνι στον Τσιγγάρα . Παράλληλα, επισημαίνει ότι σωστά ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του «δικέφαλου του Βορρά» στις καθυστερήσεις του ντέρμπι.

«Πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος από την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι στην αρχή της ανάπτυξης της επίθεσης όταν δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα. Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε φάουλ στον αμυνόμενο. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης επί του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να κερδίσει τη μπάλα. Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης, εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μην μετρήσει καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔ για τη φάση του δεύτερου γκολ του Άρη, ενώ προσθέτει πως ορθά το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ έγινε φάουλ υπέρ του Άρη:

«Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας του ΠΑΟΚ σε φάση κατά την οποία φάνηκε ο αμυνόμενος να ανατρέπει τον επιτιθέμενο σε διεκδίκησή τους για την μπάλα. Ωστόσο, ο VAR χρησιμοποιώντας διάφορες γωνίες λήψης και με δυνατότητα να δει τη φάση σε αργή κίνηση, συνέστησε επί τόπου ανασκόπηση εντός αγωνιστικού χώρου. Έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση, καθώς ενώ στη ζωντανή ροή της φάσης φάνηκε ότι ο αμυνόμενος υπέπεσε σε παράβαση επί του επιτιθέμενου, στην πραγματικότητα και με τη βοήθεια χρήσης διαφορετικών λήψεων και αργής κίνησης στη φάση, φάνηκε καθαρά ότι ο επιτιθέμενος ήταν εκείνος που έχει λακτίσει το πόδι του αμυνόμενου».

Τέλος, αναλύει για τη φάση του πέναλτι στον Ίνγκασον… «Ο διαιτητής καταλόγισε παράβαση πέναλτι, απόφαση η οποία επιβεβαιώθηκε από τον VAR σε φάση όπου ο τερματοφύλακας μάρκαρε επιτιθέμενο σε διεκδίκησή τους για την μπάλα. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση από τον τερματοφύλακα. Ο επιτιθέμενος κάνει επαφή πρώτος στη μπάλα και στη συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο του χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο τερματοφύλακας δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με τη μπάλα και συνεπώς η απόφαση είναι σωστή».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις