Site icon NewsIT

Κλήρωση Champions League και Europa League για… πέντε

14.07.2017 | 11:22
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, στρέφουν σήμερα το βλέμμα τους οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2017-18, καθώς το μεσημέρι θα διενεργηθεί η κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου, τόσο στο Champions League (13:00 ώρα Ελλάδας) όσο και στο Europa League (14:00 ώρα Ελλάδας). Βεβαίως, οι κληρώσεις θα έχουν αρκετά... διαζευκτικά, καθώς οι ομάδες που θα περάσουν από το Β΄ γύρο θα γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός διαθέτει τον υψηλότερο συντελεστή από όλες τις ομάδες που είναι πιθανό να μετάσχουν στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League (στο ταμπλό των πρωταθλητών). Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» θα τοποθετηθούν στους ισχυρούς της κλήρωσης και οι πιθανοί τους αντίπαλοι είναι η Σλάβια Πράγας (Τσεχία), η Βιτορούλ Κονστάντζα (Ρουμανία) και οι νικητές των ζευγαριών: Μάλμε (Σουηδία)-Βαρντάρ (ΠΓΔΜ), Σπάρτακ Γιουρμάλα (Λετονία)-Αστάνα (Καζακστάν), Παρτιζάν (Σερβία)-Μπούντουτστοστ (Μαυροβούνιο), Ριέκα (Κροατία)-Νιου Σέιντς (Ουαλία), Ντάνταλκ (Ιρλανδία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Σερίφ (Μολδαβία)-Κουκέσι (Αλβανία), Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)-Χόνβεντ (Ουγγαρία), Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία)-Βίκινγκουρ (Νησιά Φερόες).

Στο ταμπλό των μη πρωταθλητών του Champions League, η ΑΕΚ έχει τον χαμηλότερο συντελεστή μεταξύ των δέκα ομάδων του Γ΄ προκριματικού γύρου και φυσικά θα είναι στους αδύναμους. Πιθανοί αντίπαλοι της Ενωσης είναι η Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), ο Αγιαξ (Ολλανδία), η Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) και η Μπριζ (Βέλγιο).

Στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League θα μετάσχουν συνολικά 58 ομάδες: 25 που έχουν περάσει απευθείας και 33 που θα προκριθούν από τον Β΄ γύρο. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται μεταξύ των ισχυρών, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Πανιώνιος-Γκόριτσα θα είναι στους αδύναμους. Το πρωί της Παρασκευής θα σχηματιστούν γκρουπ των 10 και 12 ομάδων, με ίσο αριθμό ισχυρών-αδύναμων στο καθένα, και μέσα από αυτά θα προκύψουν με κλήρωση τα ζευγάρια του Γ΄ προκριματικού γύρου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version