Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κλήρωση Champions League: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία! Βγήκαν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ

Κλήρωση Champions League: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία! Βγήκαν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ
ΦΩΤΟ twitter

Με Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα και Άγιαξ κληρώθηκε η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, αφού η Ένωση βρέθηκε τελικά στο 5ο όμιλο της διοργάνωσης, αποφεύγοντας… θηρία της διοργάνωσης. Ομάδες με μεγάλη ιστορία στο διάβα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ιστορική ημέρα για την ΑΕΚ, αφού μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, βρέθηκε και πάλι στην κλήρωση για τους ομίλους του Champions League, μαθαίνοντας τους αντιπάλους της για τη σεζόν 2018-19.

Στο πέμπτο γκρουπ βρέθηκε τελικά η Ένωση και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου, την Μπενφίκα που απέκλεισε στα προκριματικά τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Άγιαξ που έχει βρεθεί πολλές φορές στο δρόμο των ελληνικών ομάδων.

Παρακολουθήστε LIVE την κλήρωση του Champions League από το newsit.gr

 

Η τελευταία συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League ήταν τη σεζόν 2006-2007, η οποία και ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κι αυτό γιατί έφθασε τους 8 βαθμούς, κάνοντας τις δύο πρώτες νίκες της στη συγκεκριμένη φάση, κόντρα σε Μίλαν και Λιλ, καταλήγοντας στην 3η θέση του ομίλου της.

Ο δρόμος της ΑΕΚ μέχρι την κλήρωση του Champions League

Κατακτώντας το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 στη Superleague μετά από 24 χρόνια, η ΑΕΚ βρέθηκε στο “μονοπάτι” των πρωταθλητών στα προκριματικά του Champions League, ως “αδύναμη” της κλήρωσης. Στον τρίτο προκριματικό γύρο, κλήθηκε έτσι να αντιμετωπίσει την “ισχυρή” Σέλτικ, την οποία και απέκλεισε με 1-1 στη Σκωτία και 2-1 στην Αθήνα.

Στη συνέχεια πήρε τη θέση της στους “ισχυρούς” στην κλήρωση για τα πλέι οφ και η κληρωτίδα έφερε απέναντί της, την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Βίντι. Με νίκη 2-1 εκτός έδρας και 1-1 στο ΟΑΚΑ, η Ένωση πέρασε και από αυτό το “εμπόδιο” και πανηγύρισε την πρόκρισή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις