Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόπα Άφρικα: Απειλή του προέδρου της Γουινέας στην εθνική ομάδα ενόψει του τουρνουά

Κόπα Άφρικα: Απειλή του προέδρου της Γουινέας στην εθνική ομάδα ενόψει του τουρνουά
ΦΩΤΟ Youtube

Ο πρόεδρος  της Γουινέας, Μαμαντί Ντουμπουγιά, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και μόνο… νίκης στους παίκτες της εθνικής ομάδας πριν αναχωρήσουν για το Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στο Καμερούν. 

Mε ένα…τρομακτικό μήνυμα αποχαιρέτησε ο μεταβατικός πρόεδρος της Γουινέας, Μαμαντί Ντουμπουγιά, στο παλάτι «Mohamed V» στο Κονακρί, πρωτεύουσα της χώρας, την εθνική ομάδα, πριν εκείνη αναχωρήσει για τη Γιαουντέ, προκειμένου να συμμετάσχει στο Κύπελλο Αφρικής στο Καμερούν(9/1-6/2). Θυμίζουμε ό,τι ο συνταγματάρχης Ντουμπουγιά, πρώην λεγεωνάριος του γαλλικού στρατού ανέβηκε στην εξουσία με πραξικόπημα τον περασμένο Οκτώβριο, κατά του Άλφα Κοντέ.

«Κερδίστε το κύπελλο αλλιώς θα μας δώσετε πίσω όλα τα χρήματα που έχουμε επενδύσει σε εσάς», είπε στους παίκτες και τον προπονητή, Κάμπα Ντιαουαρά, ο οποίος αντικατέστησε τον Γάλλο Ντιντιέ Σιξ και συνέχισε:

«Μέσα από εσάς», τόνισε απευθυνόμενος στον νέο προπονητή, «πρέπει να νιώσουμε το μεγαλείο του λαού της Γουινέας, να ανακαλύψουμε ξανά την αξιοπρέπεια και το θάρρος αυτού του λαού. Σας εμπιστεύομαι την εθνική ομάδα, προσπαθήστε να την τιμήσετε, να την πάτε πολύ ψηλά. Είναι ένα προνόμιο που δεν δίνεται σε όλους. Ο λαός της Γουινέας σας στηρίζει ως έναν άνθρωπο γιατί είστε σύμβολο ενότητας και αλληλεγγύης. Θα χρειαστεί πειθαρχία ανά πάσα στιγμή, δέσμευση ανά πάσα στιγμή. Θέλω να έρθει το κύπελλο στη Γουινέα, να πολεμήσετε σαν στρατιώτες. Να είμαι ξεκάθαρος: ως στρατιώτες θα πεθάνουμε για να σώσουμε τη χώρα, για να σώσουμε την πατρίδα, για να σώσουμε το έθνος. Θα παρακολουθήσω όλους τους αγώνες σου και θα υπάρχουν 13 εκατομμύρια φίλαθλοι της Γουινέας εδώ και στο εξωτερικό για να σας παρακολουθούν».

H Γουινέα, στην αποστολή της οποίας βρίσκεται και ο άσος του Ολυμπιακού, Αγκιμπού Καμαρά, έχει κληρωθεί στον 2ο όμιλο μαζί με τη Σενεγάλη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις