Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορμπεράν για Ολυμπιακός – Πας Γιάννινα: «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και ο κόσμος μας να είναι υπερήφανος για το θέαμα που παρουσιάζουμε»

Κορμπεράν για Ολυμπιακός – Πας Γιάννινα: «Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και ο κόσμος μας να είναι υπερήφανος για το θέαμα που παρουσιάζουμε»
ΦΩΤΟ intime

Ο Κάρλος Κορμπεράν παραχώρησε συνέντευξη στη COSMOTE TV ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Ισπανό τεχνικό να δηλώνει ότι στόχος του είναι η ομάδα του να κερδίζει προσφέροντας παράλληλα και θέαμα.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ιωνικό (22:00, Cosmote Sport 1) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την πρώτη αγωνιστική της Super league 1.

Ο Κάρλος Κορμπεράν στις δηλώσεις του εξήρε την ποιοτήτα του ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας ότι ο αγώνας θα είναι απαιτητικός, ενώ για τη συμμετοχή του Χουάνγκ υπογράμμισε πως θα φανεί αν θα είναι εφικτή στη τελευταία προπόνηση.

Οι δηλώσεις του Κορμπεράν

Για την πρώτη του σκέψη όταν έμαθε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:

Από όταν ήμουν μικρός όλοι όσοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο ήξεραν πως ο Ολυμπιακός είναι μια σημαντική ευρωπαική ομάδα. ‘Ήμουν παιδί και παρακολουθούσα τον Ολυμπιακό να παίζει στα ίσα απέναντι σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και πολλές φορές να τις κερδίσει.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως έβλεπα τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το να προκριθεί και μου είχε κάνει εντύπωση με την απόδοση του. Για αυτό και όταν έμαθα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού το πρώτο που ένιωσα ήταν τιμή που ένα τέτοιο κλαμπ ζήτησε να με εμπιστευτεί και ταυτόχρονα ένιωσα ευθύνη γιατί γνώριζα πως πρόκειται για έναν πολύ απαιτητικό σύλλογο”.

Για το γεγονός πως καλείται να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα εν μέσω συνεχομένων αγώνων:

“Φυσικά, η εξέλιξη των παιχνιδιών μας εξαρτάται από την δουλειά που κάνουμε πριν από κάθε παιχνίδι. Το γεγονός πως χρειαζόταν άμεσα να παίξουμε σημαντικά παιχνίδια μας βοήθησε ώστε να αποκτήσουμε μια ιδέα για το παιχνίδι μας, να την διατηρήσουμε και να την εφαρμόσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί είχαμε ανάγκη να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σαν άνθρωπος και σαν προπονητής προτιμώ να συγκεντρώνομαι στις λύσεις και όχι στα προβλήματα”.

Για το ότι ο Ολυμπιακός θα είναι μοναδική ελληνική ομάδα που θα αγωνίζεται Πέμπτη – Κυριακή:

“Δεν είναι κάτι καινούργιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην έχει πολλές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι πάρα πολύ σημαντικό για μια χώρα να έχει ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Ως Ολυμπιακός φυσικά θέλουμε να παίζουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στο ανώτατο επίπεδο”.

Για το απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού:

“Πάντα είναι θετικό να υπάρχει κόσμος που είναι τόσο απαιτητικός όσο και ο ίδιος ο σύλλογος. Νομίζω πως για να αντιμετωπίσεις τέτοιες απαιτητικές συνθήκες πρέπει να είσαι καλός σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Μπορεί να υπάρξουν φορές που θα κερδίσεις χωρίς να παίξεις καλά, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις είναι παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι κερδίζουμε και ο κόσμος μας να είναι υπερήφανος για το θέαμα που παρουσιάζουμε”.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:

“Περιμένω να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που παίζει 4-3-3, με ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού. Χωρίς αμφιβολία το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι απαιτητικό, ωστόσο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο αυτό που με ενδιαφέρει πρώτα από όλα είναι η δική μας ομάδα. Το να είμαστε καλή σε όλους τους τομείς ώστε να μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία που μπορεί να μας παρουσιαστεί”.

Για τον Χουάνγκ:

“Προφανώς, ο Χουάνγκ ήταν εντυπωσιακός στην Κύπρο, αλλά επειδή έφυγε με κάποιες μυϊκές ενοχλήσεις από εκείνο το ματς και είναι πρόσφατο, θα μάθουμε μετά την τελευταία προπόνηση για το ποιος είναι διαθέσιμος και ποιος όχι. Όποιος δεν αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΣ δεν θα είναι γιατί τον “φυλάμε” για την Πέμπτη, αλλά γιατί δεν θα είναι 100% έτοιμος να παίξει την Κυριακή”.

Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν:

“Νομίζω πως μια ομάδα στέλνει μηνύματα στον κόσμο της με την απόδοση της στον αγωνιστικό χώρο και όχι με λόγια. Επομένως, εμείς θέλουμε ξεκινώντας από το αυριανό ματς να δείξουμε στον κόσμο πως έχουμε θέληση, επιθυμία και σκοπό να παίξουμε ένα ποδόσφαιρο που θα τους κάνει υπερήφανους για την ομάδα τους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις