Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι αναβολές αθλητικών διοργανώσεων σε όλον τον κόσμο! Χωρίς θεατές τα ματς στον ιταλικό Βορρά

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι αναβολές αθλητικών διοργανώσεων σε όλον τον κόσμο! Χωρίς θεατές τα ματς στον ιταλικό Βορρά
ΦΩΤΟ Reuters

Τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού αυξάνονται ταχύτατα στον πλανήτη, με αθλητικές διοργανώσεις να αναβάλλονται η μία πίσω… από την άλλη, ενώ στην Ιταλία ανακοινώθηκε πως όλα τα ματς στο Βόρειο τμήμα της χώρας θα διεξαχθούν χωρίς θεατές μέχρι να εντοπιστεί ο “ασθενής μηδέν”.

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού συνεχίζει να τρομοκρατεί την υφήλιο με τον αθλητισμό να επηρεάζεται κι αυτός σημαντικά, αφού οι αναβολές αθλητικών διοργανώσεων -κυρίως στην Ασία- αυξάνονται με τον Υπουργό Υγείας της Ιαπωνίας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Τo παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ, προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα αναβλήθηκε μέχρι τον Ιούνιο λόγω ανησυχιών για την υγεία, εξαιτίας του κορoνoϊού (COVID-19).

Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 22 με 29 Μαρτίου στην πόλη Μπουσάν, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά θα μεταφερθεί προσωρινά από 21 έως 28 Ιουνίου, ανέφεραν οι διοργανωτές την Τρίτη.

“Δεδομένης της αβεβαιότητας και της μεταβαλλόμενης κατάστασης στην Νότια Κορέα εν μέσω της εκδήλωσης του COVID-19 σε όλη τη χώρα, η απόφαση έγινε με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, αξιωματούχων και φιλάθλων, που επικράτησε ως η πρώτη προτεραιότητα”, δήλωσε η διεθνής ομοσπονδία πινγκ πονγκ.

κοροναϊός

Ερωτηματικό και για τους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο

Στην Ιαπωνία ανακοινώθηκε η αναβολή επτά αγώνων του Κυπέλλου που είχαν προγραμματιστεί για αύριο (26/2) λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού και εξετάζεται το ενδεχόμενο αναβολής όλων των εγχώριων αγώνων ποδοσφαίρου κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός υγείας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για “να συζητήσουμε για την ακύρωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο”, οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου, λόγω του κορονοϊού και της εξάπλωσής του στην Ιαπωνία, αλλά τα ερωτήματα για το αν πρέπει να αναβληθούν ή να μεταφερθούν έχουν πληθύνει.

Click4more: Κορονοϊός: “Χτύπησε” Φλωρεντία και Σικελία ο ιός!

Χωρίς θεατές τα ποδοσφαιρικά ματς στη Βόρεια Ιταλία

Την ίδια στιγμή τα μέτρα πρόληψης στην Ιταλία επιτάσσουν τη διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές στο Βόρειο τμήμα της χώρας, αρχής γενομένης από τη ρεβάνς της φάσης των “16 του Europa League”” της Ίντερ με την Λουντογκόρετς στο Μιλάνο την προσεχή Πέμπτη (27/2).

Σύμφωνα με όσα δηλώνει η Πολιτική Προστασία, δεν έχει βρεθεί ακόμα ο “ασθενής μηδέν” και λόγω αυτού η ανησυχία παραμένει μεγάλη, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται. Για πρώτη φορά, πολλά προγράμματα της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης μεταδίδονται χωρίς την παρουσία κοινού στο στούντιο, για να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων. Με την ίδια λογική, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του παραρτήματος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Μιλάνο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις