Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Φοβερές δηλώσεις Τιμ κατά της δωρεάς Τζόκοβιτς και Φέντερερ

Κορονοϊός: Φοβερές δηλώσεις Τιμ κατά της δωρεάς Τζόκοβιτς και Φέντερερ
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ντομινίκ Τιμ εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόταση του Νόβακ Τζόκοβιτς και των Φέντερερ-Ναδάλ για ενίσχυση των αθλητών που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη του τένις, όσο ο κορονοϊός έχει σταματήσει τους αγώνες.

Ο Τζόκοβιτς ως πρόεδρος της Ένωσης των παικτών και σε συνεννόηση με τους άλλους δύο κορυφαίους τενίστες του λεγόμενου Big3 πρότεινε όλοι οι αθλητές της πρώτης 100άδας στο ranking να προσφέρουν -αναλογικά- χρήματα στους… φτωχότερους συναδέλφους τους, αλλά ο 4ος της παγκόσμιας κατάταξης, Ντομινίκ Τιμ, εξέφρασε την αντίθεσή του με φοβερές ατάκες, που σίγουρα έχουν κάποια βάση.

Κορονοϊός: Βάζουν το χέρι στην τσέπη οι κορυφαίοι του τένις – Πόσα θα κληθεί να δώσει ο Τσιτσιπάς

Οι δηλώσεις του Τιμ

«Κανένας από τους παίκτες που είναι χαμηλά στο ranking δεν παλεύει απαραίτητα για τη ζωή του, κανείς δεν θα πεθάνει από την πείνα. Έπαιξα δύο χρόνια στο tour της ITF (χαμηλότερο επίπεδο) και έχω δει παίκτες που δεν είναι αφοσιωμένοι 100% στο άθλημα. Πολλοί από αυτούς είναι αντι-επαγγελματίες. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα.

Προτιμώ να κάνω δωρεά σε ανθρώπους και ιδρύματα που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν υπάρχει επάγγελμα στον κόσμο που να σου εγγυάται επιτυχία και υψηλό εισόδημα από την αρχή. Κανένας από τους τοπ παίκτες δεν είχε κάτι δεδομένο. Έπρεπε να παλέψουμε για να ανεβούμε στα rankings».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις