Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: “Φοβόμαστε στην Ισπανία – Η Ελλάδα αντέδρασε καλύτερα” είπε ο Σιόβας

Κορονοϊός: “Φοβόμαστε στην Ισπανία – Η Ελλάδα αντέδρασε καλύτερα” είπε ο Σιόβας
ΦΩΤΟ intime

Ο κορονοϊός έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους και στην Ισπανία, όπου ζουν και πολλοί Έλληνες, όπως ο Δημήτρης Σιόβας, που αγωνίζεται στη La Liga με τη φανέλα της Λεγκανές.

Ο διεθνής αμυντικός μίλησε στο περιοδικό «Vape Pape» για την κατάσταση που ζει και ο ίδιος τον τελευταίο καιρό, υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τις ισπανικές αρχές.

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού σχολίασε και τα μέτρα στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα μας.

Οι δηλώσεις του Σιόβα

«Η κυβέρνηση δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα. Αν και γνώριζε τι συνέβαινε στην Ιταλία, δεν παρείχε τις απαραίτητες προμήθειες στα νοσοκομεία. Η αλήθεια είναι ότι τα σχολεία έκλεισαν, ευτυχώς για τα παιδιά μας, όμως επιτράπηκαν διαδηλώσεις στο κέντρο της Μαδρίτης με χιλιάδες κόσμο. Δεν υποχρεώθηκε ο πληθυσμός να μείνει σπίτι και πολύς κόσμος γέμιζε τα καφέ και τα εστιατόρια».

Για τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης: «Στην Ελλάδα είδαν τι συνέβη στην Ιταλία και αντέδρασαν καλύτερα. Συνειδητοποίησαν πόσο γρήγορα διαδίδεται ο ιός σε όλο τον κόσμο και ανέλαβαν γρήγορα δράση. Η κατάσταση είναι δύσκολη και εμείς εδώ στην Ισπανία το βιώσαμε άσχημα. Χρειάζεται πολλή προσοχή και ο κόσμος να μην παίρνει αψήφιστα τα μέτρα. Πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία και να μείνουμε στο σπίτι για όσο διάστημα λένε οι ειδικοί, για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας».

Για το ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα: «Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλος αριθμός θανάτων και φοβόμαστε, ακόμη περισσότεροι γιατί είμαστε σε μία ξένη χώρα, μακριά από την πατρίδα μας και ανήμποροι να γυρίσουμε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις