Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ο Μπολσονάρο επιμένει πως είναι ασφαλές να παιχτεί ποδόσφαιρο στη Βραζιλία

Κορονοϊός: Ο Μπολσονάρο επιμένει πως είναι ασφαλές να παιχτεί ποδόσφαιρο στη Βραζιλία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Βραζιλία μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού, με τα κρούσματα και τα θύματα να αυξάνονται καθημερινά, αλλά ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, επιμένει ότι ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί κανονικά!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, συνεχίζει να ασκεί πίεση για την επανέναρξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας. Μολονότι η χώρα της Νότιας Αμερικής παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, ο Μπολσονάρου παραμένει αντίθετος με τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και, όπως δηλώνει, δεν θέλει να παραμείνει στάσιμη η συνολική δραστηριότητα στη χώρα.

“Οι ποδοσφαιριστές είναι νέοι και δυνατοί. Δεν υπάρχει κίνδυνος και πρέπει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σύντομα και να συνεχιστεί”, δήλωσε σχετικά σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Guaiba”, όπως είχε κάνει και στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά στην τοποθέτηση του αυτή αντιδρούν αρκετοί σύλλογοι και παίκτες, που επιμένουν πως η πορεία της πανδημίας στη χώρα δεν επιτρέπει την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης εξάλλου είναι πως η ομάδα της Βάσκο Ντα Γκάμα, ανακοίνωσε την Κυριακή (31/5) 16 κρούσματα στο εσωτερικό της. Συγκεκριμένα ο σύλλογος είπε ότι οι 16 παίκτες, από τους 43 εξεταζόμενους, είναι σε απομόνωση, ενώ άλλοι τρεις έχουν ήδη αναρρώσει από την ασθένεια.

“Αυτό αποδεικνύει ότι κινούμαστε έγκαιρα, εντοπίζοντας τη μόλυνση στους αθλητές μας το συντομότερο δυνατό. Και μας επιτρέπει να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Βάσκο ντα Γκάμα. 

Γενικότερα η Βραζιλία έχει αναφέρει 514.849 κρούσματα με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει στους 29.314, τον τέταρτο υψηλότερο από την παγκόσμια πανδημία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία και την Ιταλία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις