Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ούτε το Μάιο θα ξεκινήσει η Serie A

Κορονοϊός: Ούτε το Μάιο θα ξεκινήσει η Serie A
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που “επλήγησαν” περισσότερο από τον κορονοϊό και έτσι κάθε συζήτηση για το ποδόσφαιρο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, υποστήριξε μάλιστα ότι δεν είναι καν ρεαλιστικό το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος έστω και τον Μάιο. 

Οι δηλώσεις του για τον κορονοϊό και τη Serie A

«Σκεφτόμουν τα παιδιά μας, που συνήθιζαν να κάνουν χειραψίες, να αγκαλιάζονται, να περνούν το μπουκάλι με το νερό ο ένας στον άλλον… Όλα αυτά θα λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να ξαναρχίσουν οι αγώνες στις 3 Μαΐου δεν είναι ρεαλιστικό.

Αύριο θα προτείνω να επιμηκυνθεί ο αποκλεισμός αθλητικών διοργανώσεων όλων των επιπέδων και βαθμών καθ΄ όλη την διάρκεια του Απριλίου. Θα επεκτείνω το μέτρο και στις προπονήσεις, στις οποίες δεν είχαμε παρέμβει επειδή υπήρχε ακόμα η πιθανότητα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

O αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η ανώτατη εθνική κατηγορία. Από τη Serie A περιμένω τα αιτήματα να συνοδεύονται από μια σοβαρή επιθυμία για αλλαγή: οι μεγάλοι σύλλογοι ζουν σε μια φούσκα, πέρα από τις δυνατότητές τους, ξεκινώντας από τους μισθούς εκατομμυριούχων των παικτών. Πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν ύστερα απ΄ αυτή την κρίση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις