Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Χωρίς θεατές τα ματς Βαλένθια-Αταλάντα και Χετάφε-Ίντερ! Προβληματισμός στην UEFA

Κορονοϊός: Χωρίς θεατές τα ματς Βαλένθια-Αταλάντα και Χετάφε-Ίντερ! Προβληματισμός στην UEFA
ΦΩΤΟ Reuters

O Υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Σαλαβδόρ Ίγια, ανακοίνωσε πως οι αναμετρήσεις Βαλένθια – Αταλάντα για το Champions League και Χετάφε – Ίντερ για το Europa League, ου είναι προγραμματισμένες για την άλλη εβδομάδα, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών λόγω κινδύνου εξάπλωσης του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή η UEFA συγκρότησε επιτροπή που θα ασχοληθεί με τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του ιού στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Μετά την επιβεβαίωση 150 κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ισπανία και το θάνατο του πρώτου ασθενή ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Σαλβαδόρ Ίγια, ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τρίτης (3/3), ότι κρίνεται απαραίτητο να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όλα τα αθλητικά γεγονότα, στα οποία θα μπορούσαν να έρθουν οπαδοί από χώρες που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από τον ιό.

Συνεπώς το ματς της Βαλένθια με την Αταλάντα, που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Μαρτίου για τη φάση των “16” του Champions League, όπως και αυτό ανάμεσα σε Χετάφε και Ίντερ στις 19 Μαρτίου για τη φάση των “16” του Europa League αντίστοιχα, θα γίνουν, όπως όλα δείχνουν, χωρίς την παρουσία οπαδών στις εξέδρες.

“Τα αθλητικά γεγονότα στα οποία αναμένεται μια μεγάλη παρουσία φιλάθλων που θα προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου, η σύσταση είναι να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Ίγια.

Ανησυχία της UEFA για τις επιπτώσεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα

Η UEFA συγκρότησε μια ομάδα εργασίας με την ένωση ευρωπαϊκών λιγκών για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε συμφόρησης που ενδέχεται να προκληθεί στο αγωνιστικό πρόγραμμα από αναβολές αναμετρήσεων εξαιτίας του κορονοϊού. Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είπε σήμερα στο συνέδριο της UEFA στο Άμστερνταμ ότι η ομάδα εργασίας συστήθηκε τη Δευτέρα, για να “εργαστεί πάνω σε θέματα του αγωνιστικού προγράμματος”.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τις αρχές, αλλά να μην πανικοβληθούμε”, ωστόσο ο πρόεδρος της ελβετικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ντομινίκ Μπλαν, προειδοποίησε για σοβαρές συνέπειες στο άθλημα. “Λόγω του κορωνοϊού βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να κλονίσει, για ένα μέρος μας, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα θεμέλιά του” τόνισε στο συνέδριο.

Το ελβετικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (SFL) έχει μπει σε κατάσταση… αναμονής τουλάχιστον μέχρι τις 23 Μαρτίου, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, ύστερα από την απόρριψη από πλευράς συλλόγων της δυνατότητας να διεξάγονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις