Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορυφαία φουνταριστός της 20ετίας η Ασημάκη

Κορυφαία φουνταριστός της 20ετίας η Ασημάκη

Λίγους μήνες αφότου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση κι ενώ περιμένει σύντομα το πρώτο της παιδί, η Αλεξάνδρα Ασημάκη έλαβε ακόμη μία σημαντική διάκριση, καθώς αναδείχθηκε κορυφαία φουνταριστός της πρώτης 20ετίας του 21ου αιώνα.

Τη σχετική ψηφοφορία διοργάνωσε η ιστοσελίδα total-waterpolo, με τη συμμετοχή φιλάθλων, προπονητών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, και η μέχρι πρότινος αρχηγός της εθνικής ομάδας κατέλαβε συνολικά την έκτη θέση, ούσα όμως πρώτη ανάμεσα στις πολίστριες που αγωνίζονται ή αγωνίζονταν στη θέση της.

Κορυφαία παίκτρια της 20ετίας αναδείχθηκε η Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς και στην καλύτερη επτάδα συμπεριλήφθηκαν επίσης οι συμπατριώτισσές της ‘Ασλεϊ Τζονσον (τερματοφύλακας), Μελίσα Σάιντεμαν και Μπρέντα Βίλα, η εμβληματική αρχηγός της εθνικής Ιταλία Τάνια Ντι Μάριο και η Ρωσίδα Εκατερίνα Προκοφίεβα. Στη δεύτερη επτάδα συμπεριλήφθηκαν η Ιταλίδα τερματοφύλακας Φραντσέσκα Κόντι, οι Ισπανίδες Μάικα Γκαρσία (φουνταριστός) και ‘Αννα Εσπάρ, οι Ολλανδες Ίφκε Φαν Μπέλκουμ και Ντανιέλε ντε Μπρούιν, η Αυστραλή Ρόουενα Γουέμπστερ και η Ουγγαρέζα Μερσέντες Στίμπερ.

Στους άνδρες, αντίστοιχα, κορυφαίος πολίστας της εικοσαετίας 2000-2020 αναδείχθηκε ο πρόωρα χαμένος Τίμπορ Μπένεντεκ, τρεις φορές “χρυσός” Ολυμπιονίκης με την εθνική Ουγγαρίας. Καλύτερος τερματοφύλακας ψηφίστηκε ο Κροάτης Γιόσιπ Πάβιτς, που στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2018. Στην κορυφαία επτάδα συμπεριλήφθηκαν επίσης οι Ούγγροι Ντένες Βάργκα και Τάμας Κάσας, οι Σέρβοια Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς και Φιλίπ Φιλίποβιτς και ο Ισπανός (κουβανικής καταγωγής) φουνταριστός Ιβάν Πέρες. Τη δεύτερη επτάδα απαρτίζουν ο Ιταλός τερματοφύλακας Στέφανο Τεμπέστι, ο Σέρβος φουνταριστός Ντούσκο Πιγέτολοβιτς, ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς, οι Κροάτες Σάντρο Σούκνο και Μάρο Γιόκοβιτς, ο Ισπανο-Βραζιλιάνος Φελίπε Περόνε και ο Ούγγρος Γκέργκελι Κις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις