Κυριακή, 16 Ιουν.
25oC Αθήνα

Κώστας Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague»

Κώστας Σλούκας: «Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague»

Ο Κώστας Σλούκας ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four της Euroleague.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις (τις περισσότερες από κάθε παίκτη) στη συνέντευξη Τύπου για το Final Four της Euroleague, μιας και είναι ο αθλητής με τις περισσότερες συμμετοχές αλλά κι αυτός που έχει κατακτήσει το τρόπαιο τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε μεταξύ άλλων ενόψει του ημιτελικού με την Φενέρμπαχτσε (24/5, 19:00, Novasports Prime) ότι ο Παναθηναϊκός που βρέθηκε στο Final Four του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague.

Αναλυτικά ο Κώστας Σλούκας δήλωσε:

Για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται σε ακόμα ένα Final Four: “Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες, τον προπονητή και την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να είναι εδώ. Του πήρε 12 χρόνια. Δεν υπάρχει γνώση από μέρους μου. Αισθάνομαι σαν να είναι το πρώτο μου Final Four. Πρέπει να έχουμε κίνητρο και να είμαστε πεινασμένοι για το τρόπαιο

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει στα Final Four, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται δύο πρώην ομάδες του: “Είμαι πολύ τυχερός. Σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες προχωρούν, δεν στέκονται σε πρόσωπα. Ο ημιτελικός είναι σαν να είναι η 1η μου φορά. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό και το κορμί μου. Είναι 40′ αγώνας, όλα μπορούν να γίνουν, χρειάζεσαι και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, που είναι να βρεθείς στον τελικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς”

Για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε: “Έχουμε μεγάλο σεβασμό στη Φενέρμπαχτσε, είναι μια σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή. Σε κάθε αγώνα, έρχονται πολύ καλά προετοιμασμένοι. Βάσει εμπειρίας μπορώ να σου πω ότι η τακτική είναι το ένα κομμάτι, το άλλο είναι πόσο θέλεις να κερδίσεις. Τα ριμπάουντ, οι άμυνες, τα εύκολα καλάθια. Οι προσωπικότητες των παικτών είναι σημαντικές. Ελπίζω πως θα έχουμε την τύχη μαζί μας αύριο, στον ημιτελικό”.

Για τον κόουτς Αταμάν και την αυτοπεποίθησή του: “Ο Εργκίν Αταμάν είναι γενικότερα αισιόδοξος και έχει αυτοπεποίθηση. Ξέρει τι μπορεί να κάνει. Έχει κάνει το ίδιο με την Αναντολού Εφές. Τις πρώτες ημέρες που μιλούσαμε, είχαμε πει ότι το πιστεύουμε να φτάσουμε ως εδώ. Όλοι οι παίκτες όταν βλέπουν πως ο ηγέτης της ομάδας έχει αυτοπεποίθηση, έχουν κι αυτοί, τους τραβάει όλο αυτό”.

Για τα Final Four του 2009 και του 2016, που επίσης έγιναν στο Βερολίνο και έδωσε το παρών: “Πριν λίγα λεπτά του είπα ότι το 2009 ήμουν εδώ, εκτός 12αδας και μπορώ να πω ότι ήταν ένα από τα είδωλά μου. Ήταν κάτι απίστευτο. Αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη στην ιστορία της EuroLeague.

Το 2016, με την Φενέρ χάσαμε μετά από ένα απίστευτο τελικό, όπου επιστρέψαμε από το -20 και χάσαμε στην παράταση και θα το θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου. Είμαι περήφανος για την ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για να πάω στον τελικό”

Για το γεγονός ότι βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four: “Οι ομάδες παλεύουν στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι πήρα μία δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Είμαι χαρούμενος που την πήρα. Μία λέξη που με χαρακτηρίζει είναι το κίνητρο. Αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου και με ακολουθεί σε όλη την καριέρα μου. Θα σταματήσω όταν δεν έχω κίνητρο.

Με σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας, είμαστε εδώ επειδή το αξίζουμε. Τα 12 χρόνια χωρίς Final Four είναι πολλά. Πρέπει να απολαύσουμε την στιγμή και να τα βάλουμε με μία καλή ομάδα στον ημιτελικό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις