Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κουίνσι: Στο μυαλό μου ήταν μόνο ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γκανέζος μεσοεπιθετικός δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή του στην Ελλάδα ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρχε κρούση από τον Ολυμπιακό.

Ο Κουίνσι είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, αν και η μετεγγραφή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι που αναμένεται να συμβεί την Πέμπτη. Μιλώντας στο GOAL τόνισε ότι στο μυαλό του υπήρχε μόνο ο Παναθηναϊκός και δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον Ολυμπιακό.

– Η μεταγραφή σου εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα σίριαλ του καλοκαιριού στην Ελλάδα, αλλά είχε happy end. Πώς νιώθεις πλέον μετά το τέλος αυτής της ιστορίας;

«Νιώθω πραγματικά πολύ καλά. Είμαι εδώ περίπου έναν χρόνο, είχα μία γεμάτη και καλή σεζόν με τον Παναθηναϊκό και νιώθω ότι με εμπιστεύονται πολύ, από τη στιγμή που προχώρησαν στη μεταγραφή μου. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ ένιωσα πολύ άνετα. Οι συμπαίκτες μου ήταν πολύ ανοικτοί μαζί μου και αυτό με έκανε να αποδώσω κι εγώ καλά».

– Αυτό το καλοκαίρι -με εξαίρεση τον Φερέιρα- υπήρξαν πολλές αλλαγές στο κλαμπ. Παραχωρήθηκαν οι μετοχές και δημιουργήθηκε ένα νέο διοικητικό μοντέλο, με τον κόσμο να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας. Επίσης, άλλαξαν παίκτες αλλά και ο γενικότερος προσανατολισμός και η φιλοσοφία του συλλόγου. Δημιουργήθηκε ένα νέο, φιλόδοξο πρότζεκτ. Είσαι ενήμερος για αυτές τις αλλαγές;

«Ναι, γνωρίζω πως άλλαξαν πολλά στον σύλλογο, αλλά άλλαξαν προς το καλύτερο. Οντως, υπάρχει ένα νέο πολύ σοβαρό πρότζεκτ με την ομάδα να επενδύει στον κόσμο της, όπως κάνουν και πολλά μεγάλα κλαμπ στην Ευρώπη σαν την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό και μπορεί να μας φέρει όλους ακόμη πιο κοντά, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

– Είχες την ευκαιρία να δεις κάποιο από τα έως τώρα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού;

«Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Δεν μπόρεσα να δω μέχρι στιγμής κανένα από τα ματς της ομάδας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα το μυαλό μου ήταν αφοσιωμένο στο θέμα της μεταγραφής μου. Είχα μείνει μακριά απ’ όλα και περίμενα να δω τι θα γίνει. Δεν παρακολούθησα πολύ ποδόσφαιρο τελευταία. Το καλό, πλέον, είναι ότι είμαι εδώ. Είμαι στην ομάδα και στο μέρος που ήθελα να είμαι. Και αυτό με ευχαριστεί πολύ».

– Παρότι δεν συμμετείχες στην προετοιμασία με την ομάδα, ενημερωθήκαμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έκανες μία σειρά από ατομικές προπονήσεις.

«Ναι, εδώ και λίγες εβδομάδες είχα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με τον παλιό παίκτη και σημερινό γυμναστή Τζέιμι Λόρενς. Εκανα κάποια πράγματα συγκεκριμένα αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό, διότι είχα την ανησυχία πως εάν υπερβάλλω μπορεί αυτό να μου γυρνούσε μπούμερανγκ και να μου έβγαζε κάποιον μυϊκό τραυματισμό. Εκανα ό,τι έπρεπε να κάνω για να μείνω σε καλή κατάσταση προκειμένου να μη χρειαστώ πολύ χρόνο για να μπω στις προπονήσεις με το που θα τελείωνε το θέμα της μεταγραφής μου.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι θυμίζει πολύ την περσινή σεζόν. Και πάλι δεν είχα προλάβει την προετοιμασία της ομάδας, διότι ήρθα αργότερα. Τότε είχα μπει σχεδόν αμέσως στους αγώνες, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς με την Οντένσε. Φέτος θα είναι διαφορετικά και σίγουρα πιο εύκολα για μένα. Την περσινή σεζόν ήμουν νέος στην ομάδα, δεν ήξερα τους συμπαίκτες μου και μου πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστώ. Τώρα νιώθω πολύ πιο άνετα με όλα. Πλέον, είμαι ”σπίτι” και δεν νιώθω ότι πρέπει να αποδείξω πράγματα από την πρώτη στιγμή, όπως πρέπει να δείχνει κάθε καινούργιος παίκτης. Ολοι πια ξέρουν ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Και αυτό που πρέπει να κάνω είναι να φτάσω στο 100% από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας και φυσικά να είμαι πολύ καλύτερος από πέρυσι.

Εχουμε ακόμη μία πολύ καλή ομάδα. Εφυγαν κάποιοι παίκτες και ήρθαν κάποιοι καινούργιοι, αλλά σίγουρα ο προπονητής μας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πώς να επιλέγει τους σωστούς παίκτες. Θα γνωρίσω κάποια νέα παιδιά και θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μαζί τους από την αρχή μια πολύ καλή ”χημεία”. Αγαπάω τον σύλλογο, αγαπάω τον Παναθηναϊκό, είχα μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι, ο κόσμος, η διοίκηση, το τεχνικό τιμ, οι συμπαίκτες μου, όλοι ήταν φανταστικοί απέναντί μου. Γι’ αυτό και χαίρομαι πολύ που είμαι ξανά παίκτης του Παναθηναϊκού.”

– Ο Ζεσουάλδο στο φινάλε της προετοιμασίας στην Αυστρία σε είχε αποκαλέσει «ιδιοφυΐα», λέγοντας πως είσαι ένας παίκτης που «σε εκπλήσσει κάθε φορά με τις επινοήσεις του». Είπε ακόμη πως πέρυσι δεν έδωσες ούτε το 50% αυτών που μπορείς.

«Τον ευχαριστώ πολύ για αυτά τα λόγια του. Ξέρω πόσο με πιστεύει και αυτά που είπε μου δίνουν έξτρα κίνητρο για να είμαι ακόμη καλύτερος τη νέα σεζόν».

– Ποιο νούμερο θα πάρεις; Το «14» έχει πλέον άλλο κάτοχο.

«Το έμαθα… (γέλια). Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, θα δω».

– Στον σχεδιασμό της ομάδας ο Φερέιρα μαζί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού συμφώνησαν να διατηρήσουν έναν κορμό με έμπειρους παίκτες, με ισχυρές προσωπικότητες όπως ο Μπουμσόνγκ, ο Κατσουράνης και εσύ, επενδύοντας παράλληλα σε νέα παιδιά τόσο μέσα από την ομάδα όσο και από μεταγραφές. Σε αγχώνει που πλέον εσύ και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να έχετε και ρόλο «δασκάλου» στα αποδυτήρια;

«Αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Ο Μπουμσόνγκ που ανέφερες είναι πολύ καλός μου φίλος και με βοήθησε πολύ πέρυσι. Μου μιλούσε συνεχώς και μέσα και έξω από το γήπεδο. Κράτησα επαφή μαζί του ακόμη κι όταν είχα φύγει και δεν ήταν σίγουρο εάν θα επέστρεφα στον Παναθηναϊκό. Επειδή είναι πολύ έμπειρος παίκτης και έχει αγωνιστεί σε μεγάλα κλαμπ, ακολουθώ πολύ προσεκτικά τις συμβουλές του. Θα χαρώ πολύ να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ τα νέα παιδιά της ομάδας. Και πίστεψέ με, οι ”μικροί” που έχουμε -όπως ο Μαυρίας, ο Φουρλάνος, ο Καπίνο αλλά και τα άλλα παιδιά- είναι πολύ ταλαντούχοι. Νιώθω πολύ κοντά σε αυτούς τους παίκτες και μου αρέσει να τους δίνω όποτε μπορώ κι εγώ κάποιες συμβουλές, όπως έκαναν στο παρελθόν μ’ εμένα μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες. Εύχομαι πραγματικά με τους παλιούς μου φίλους και τους νέους μου συμπαίκτες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι να έχουμε μία πολύ καλή περίοδο».

– Δεν θα έχεις όμως πια μαζί σου τον Σιμάο

«Ο Σιμάο… είναι το φιλαράκι μου και θα είναι πάντα καλός φίλος για μένα. Του εύχομαι τα καλύτερα για την καριέρα του. Εχω όμως κι άλλους στενούς φίλους στην ομάδα όπως ο Ζέκα αλλά και πολλούς από τους Ελληνες. Ανυπομονώ να ξεκινήσω ξανά μαζί τους προπονήσεις και να κάνουμε μία πολύ καλή σεζόν».

– Ολο αυτό το διάστημα που το θέμα της μεταγραφής σου ήταν στον «αέρα», η προσοχή σου στην Ελλάδα ήταν επικεντρωμένη μόνο στον Παναθηναϊκό; Γιατί υπήρξαν πληροφορίες πως είχε δεχθεί προσέγγιση και από τον Ολυμπιακό

«Ναι, το μυαλό μου ήταν μόνο στον Παναθηναϊκό. Ξέρεις, το καλό με τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχει έναν καταπληκτικό προπονητή, ο οποίος με εμπιστεύεται 100%, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Στο τέλος της ημέρας μπορεί να υπήρχε ενδιαφέρον κι από εκεί, από τον Ολυμπιακό, αλλά στο μυαλό μου ήμουν κατασταλαγμένος. Ηθελα να συνεργαστώ ξανά με τον Φερέιρα και τον Παναθηναϊκό. Ο κόουτς με είχε μαζί του στη Μάλαγα, με εμπιστεύτηκε την περσινή σεζόν και με ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Ηταν το καλύτερο για μένα να συνεργαστώ ξανά μαζί του και να μείνω στην ομάδα που ήθελα. Αυτό θα με κάνει να αποδώσω ακόμη καλύτερα».

– Σου άφησε πικρία ο τρόπος με τον οποίο χάσατε πέρυσι το πρωτάθλημα;

«Σίγουρα. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε φέτος. Είναι σημαντικό για το κλαμπ, για τον κόσμο. Φτάσαμε πολύ κοντά πέρυσι, αλλά στο τέλος έγινε δύσκολο για εμάς. Με τους παλιούς και τους νέους παίκτες που ήρθαν, αλλά και με τον Λέτο γερό από τον Φλεβάρη και μετά ελπίζω να είμαστε σε καλύτερο σημείο προς το τέλος του πρωταθλήματος, για να πετύχουμε ό,τι δεν πετύχαμε πέρυσι».

– Φέτος ο Παναθηναϊκός θα έχει στο πρόγραμμά του και την Ευρώπη, αφού η ομάδα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στα δύο παιχνίδια με τη Μάδεργουελ. Πλέον, στη ζωή σας μπαίνουν τα δύο παιχνίδια με τη Μάλαγα. Νομίζω ότι έχεις ένα έξτρα κίνητρο γι’ αυτά τα ματς. Και εσύ και ο Φερέιρα…

«Ναι. Και εγώ και ο κόουτς. Επαιξα εκεί για έναν χρόνο, έχω τις αναμνήσεις μου, αλλά δεν με απασχολεί το τι κάνει η Μάλαγα. Είμαι αφοσιωμένος στη δική μου ομάδα. Ελπίζω να πάμε εκεί και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και όταν έρθουμε πλέον στην έδρα μας, στο σπίτι μας, να τους τελειώσουμε. Μόνο αυτό με απασχολεί. Είναι καλό να παίζεις στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ και οι συμπαίκτες μου θέλουμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

– Μπορεί ο Παναθηναϊκός να την αποκλείσει; Σίγουρα έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα, αλλά δεν παύει να είναι μία ισπανική ομάδα που συμμετέχει σε ένα από τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

«Φυσικά και έχουμε τύχη. Αν προετοιμαστούμε καλά, εάν ”πολεμήσουμε”, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περάσουμε. Δεν γνωρίζω τι ρόστερ έχει αυτήν τη στιγμή ή κατά πόσο θα αλλάξει μέχρι τα μεταξύ μας παιχνίδια, αλλά εάν ετοιμαστούμε σωστά μπορούμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να σκοράρουμε εκεί, να κρατήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να το υπερασπιστούμε στη ρεβάνς».

Αλαφούζος: Θα δημιουργήσουμε έναν τιμωρό Παναθηναϊκό

Κουίνσι τριετίας στον Παναθηναϊκό

Τριπλό “όχι” του Κουίνσι στον Ολυμπιακό

“Σε άλλη χώρα το αυτονόητο θα γινόταν αποδεκτό”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε