Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Κρατούνται” στην Ελλάδα οι… ξενιτεμένοι της Εθνικής με εντολή ΕΟΔΥ

“Κρατούνται” στην Ελλάδα οι… ξενιτεμένοι της Εθνικής με εντολή ΕΟΔΥ
Intime.gr

Μια… περίεργη κατάσταση και μια διαδικασία που ίσως δούμε αρκετές φορές μέσα στη σεζόν -κυρίως με τις εθνικές ομάδες- λόγω του κορονοϊού.

Τα δυο κρούσματα κορονοϊού που υπήρξαν στην Εθνική Ελλάδας (Κώστας Τσιμίκας και Δημήτρης Λημνιός) έφεραν μια -κατά πολλούς- αναμενόμενη αντίδραση. Επτά από τους “ξένους” διεθνείς δεν μπορούν να αναχωρήσουν για τις χώρες που αγωνίζονται, κατόπιν σχετικής εντολής του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τους Κουλούρη, Σιόβα, Σταφυλίδη, Λαμπρόπουλο, Κυριακόπουλο, Παυλίδη και Ρότα που είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι… νεωτέρας.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί υποβλήθηκαν -με την άφιξή τους στην Ελλάδα- σε τεστ κορονοϊού, αλλά για να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα τεστ, πιθανότατα την Τετάρτη (09.09.2020). Στην περίπτωση που αυτά βγουν αρνητικά, θα τους δοθεί το “οκ” να ταξιδέψουν.

Την διαδικασία αυτή απέφυγαν ο Μπάρκας (έφυγε χθες για την Σκωτία), όπως και οι Ζέκα, Φούντας και Μπακασέτας, που έφυγαν από την Πρίστινα με πτήσεις.

Απομόνωση για Κουρμπέλη – Διούδη – Πασχαλάκη, αγωνία στην ΑΕΚ

Την ίδια στιγμή, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να απομονώσουν για ένα 24ωρο απ’ την υπόλοιπη ομάδα τους δύο “πράσινους” διεθνείς (Κουρμπέλη – Διούδη), οι οποίοι θα κάνουν αύριο τεστ ανίχνευσης του ιού COVID-19.

Στη σημερινή (8/9), πρωινή προπόνηση, οι δύο άσοι του “τριφυλλιού” προπονήθηκαν ατομικά, ξεχωριστά από το υπόλοιπο γκρουπ, ενώ κατά την παραμονή τους στο προπονητικό κέντρο, φορούσαν συνεχώς μάσκα (εκτός βεβαίως από την ώρα που προπονήθηκαν ατομικά στο γήπεδο).

Μεγάλη αγωνία υπάρχει και στην ΑΕΚ, αφού εκτός της σημερινής προπόνησης έμειναν οι οι Μάνταλος, Μπακάκης και Σβάρνας υπολογίζονται όλοι για βασικοί. Εφόσον όλα πάνε καλά, με τα τεστ που θα υποβληθούν, οι παίκτες θα τεθούν από αύριο στη διάθεση του Μάσιμο Καρέρα, ενόψει και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε προληπτική απομόνωση βρίσκεται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, στον ΠΑΟΚ, αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας συγκατοικούσε με τον Δημήτρη Λημνιό στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας.

Αν και ο Έλληνας πορτιέρε βγήκε αρνητικός στο τεστ, θα παραμείνει σε απομόνωση μέχρι το πρωί της Τετάρτης, όταν θα υποβληθεί ξανά στην εξέταση. Βάσει πρωτοκόλλου, επειδή οι Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Τζόλης και Ίνγκασον επέστρεψαν από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις, αν και αρνητικοί στο τεστ, για προληπτικούς λόγους, προπονήθηκαν ατομικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις