Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρίση στο Κατάρ: Στον “αέρα” το Μουντιάλ του 2022;

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Κατάρ δεν περνούν απαρατήρητες από τη FIFA κι αυτό γιατί η συμμετοχή αραβικών ομάδων στο Μουντιάλ του 2022 είναι εξαιρετικά δύσκολη, μετά την απομόνωση της χώρας από τους γείτονες της.

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Ανατολική Λιβύη, Υεμένη, Μπαχρέιν και Μαλδίβες έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορούν για συνεργασία με τρομοκράτες.

Το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 κι όπως είναι φυσικό η FIFA παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο πρόεδρος της, Τζιάνι Ινφαντίνο, υποστήριξε, πάντως, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

“Αντιμετωπίζουμε μία διπλωματική κρίση. Είμαι αισιόδοξος ότι η περιοχή θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Η FIFA παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και είμαστε σε συνεχή επαφή με τις υψηλότερες αρχές του Κατάρ”, δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα “Le Matin Dimanche”.

“Εάν το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει μία μικρή συνεισφορά για τη βελτίωση της κατάστασης, δεν θα διστάσω, φυσικά, να προσφέρω τη βοήθειά μου”, πρόσθεσε ο Ινφαντίνο.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε