Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Κροατία – Σερβία 83-86: Στο τέλος κερδίζουν (πάντα) οι πλάβι… [pics]

Κροατία – Σερβία 83-86: Στο τέλος κερδίζουν (πάντα) οι πλάβι… [pics]

Για πολλούς και όχι άδικα, ο προημιτελικός ανάμεσα στην Κροατία και τη Σερβία ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ. Και ήταν αν σκεφτεί κανείς πως από τα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν, ήταν το μοναδικό που ήταν… ντέρμπι. Και η κόρνα της λήξης βρήκε ξανά τους πλάβι να πανηγυρίζουν την πρόκριση με 86-83 και να βάζουν πλώρη για μετάλλιο!

Αυστραλία, Ισπανία και ΗΠΑ πέρασαν στα ημιτελικά του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίου με… περίπατο. Αλλά το Κροατία – Σερβία ήταν ένα άλλο ματς. Ένα παιχνίδι με ανατροπές, με πάθος, με ένταση και τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να πανηγυρίζουν στο τέλος σαν μικρά παιδιά. Έγιναν η τέταρτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά και εκεί θα αντιμετωπίσουν την Αυστραλία για μια θέση στον τελικό.

Όπως δείχνει και το τελικό 86-83 υπέρ των Σέρβων, το ματς ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Οι Σέρβοι είχαν από το πρώτο λεπτό το προβάδισμα και δεν το έχασαν καθόλου. Μπήκαν στην τέταρτη περίοδο με προβάδισμα 14 πόντων αλλά είχαν υπολογίσει χωρίς τον… Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (28 πόντοι), που είχε αποφασίσει να πέσει μαχόμενος και να σηκώσει την Κροατία στις πλάτες του.

Χάρη σε εκείνον οι Κροάτες έκαναν μια επική αντεπίθεση και έφτασαν στον πόντο το ματς! 3,5 λεπτά πριν τα 40 του αγώνα, οι παίκτες του Πέτροβιτς βρέθηκαν να έχουν μειώσει σε 76-75 αλλά εκεί μίλησε η ψυχραιμία των Σέρβων και κυρίως του Νίκολα Γιόκιτς που με 5/6 βολές κράτησε τη Σερβία ζωντανή και της χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά ενός ολυμπιακού τουρνουά!

Στα 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Χεζόνια αστόχησε σε τρίποντο και από τη γραμμή των βολών ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έγραψε το τελικό σκορ. Κορυφαίος των Κροατών αλλά… μόνος ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 28 πόντους και τέσσερα τρίποντα, ενώ πρώτος σκόρερ για τους Σέρβους ήταν ο συνεπώνυμός του Μπόγκνταν με 18 πόντουςκαι τρίτα τρίποντα. Ραντούλιστα και Γιόκιτς σκόραραν από 12, ενώ στα ρηχά έμεινε ο Τεόντοσιντς με 9 πόντους και 10 ασίστ αλλά 2/11 σουτ.

Δεκάλεπτα: 19-20, 38-32, 52-66, 83-86

Κροατία (Πέτροβιτς): (Πέτροβιτς): Μπάμπιτς 4, Σιμόν 8, Χεζόνια 16 (2), Σάριτς 7, Ούκιτς 4 (1), Πλάνινιτς 6, Μπιλάν 10, Μπογκντάνοβιτς 28 (4).

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 9, Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 18 (3), Μάρκοβιτς 12, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς, Ραντούλιτσα 12, Γιόκιτς 12 (1), Στίματς, Γιόβιτς 9 (1), Μάτσβαν 8 (2).

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε