Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα: Χαμογέλασαν ξανά οι Ακρίτες!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για την Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Superleague, χάρη σε γκολ των Σολτάνι στο 22΄ και Γιουνές στο 88΄ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 22ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 1-1 στο 85′ και τελικά να δέχονται και δεύτερο γκολ από τη Ξάνθην στο 88′, φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι από τα Πηγάδια.

Ο αγώνας:

Αν και ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας δυο καλές ευκαιρίες στο 17′ με το σουτ του Μπουκουβάλα και στο 20′ με την κεφαλιά του Γιάκο η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 22′ ο Τριάδης έσπασε στον Μπαξεβανίδη, η σέντρα του πέρασε από τον Πασχαλάκη και ο Σολτάνι με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Ηπειρώτες δοκίμασαν να απαντήσουν στο 25′, όταν ο Μαμπουλού πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και σούταρε, αλλά ο Φλίσκας τον έκοψε την τελευταία στιγμή. Στο 30′ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε στο σουτ του Γιούνες και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με την Ξάνθη να προηγείται.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε κοντά στο 2-0 στο 63ο λεπτό, αλλά το σουτ του Τριάδη, που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 70΄ φάουλ του Κοζορώνη μπλόκαρε ο Ζίφκοβιτς, στο 78΄ η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Κόντε έφυγε άουτ και στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, όταν ύστερα από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Ναδάλες που σούταρε ελάχιστα άουτ. Η Ξάνθη σφράγισε τη νίκη δύο λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Γιουνές πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή των Ηπειρωτών και σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Σκόνδρα και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (90΄ Ράνος), Σολτάνι (83΄ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (78΄ Παπαγεωργίου), Βασιλακάκης, Φλίσκας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος (75΄ Ναδάλες), Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Ζάιρο, Ακόστα, Κοζορώνης (64΄ Βιδάλ), Κούτρης, Σκόνδρας, Μαμπουλού (76΄ Κόντε).

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε