Ξεκάθαρη η ΙΑΑF για το ακυρωθέν παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο

Intime.gr

Η IAAF εξέδωσε ανακοίνωση για την Ελίνα Τζένγκο και το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στον ακοντισμό, στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 που έγινε πρόσφατα στα Ιωάννινα, το οποίο και δεν “μέτρησε”.

Το Παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό δεν θα μετρήσει, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, καθώς δεν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες για τον έλεγχο αντιντόπινγκ, μετά την επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Ο προπονητής της Τζένγκο πήρε θέση για το ακυρωθέν παγκόσμιο ρεκόρ: “Από το ΕΣΚΑΝ γνώριζαν…”

Θυμίζουμε ότι η νεαρή ακοντίστρια πέτυχε βολή καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας Κ20, ωστόσο ο ΕΣΚΑΝ δεν είχε δειγματολήπτη στο χώρο, προκειμένου να γίνει έλεγχος ντόπινγκ την ίδια ημέρα (έγινε την επόμενη ημέρα στην πόλη της Πάτρας). Γεγονός που οδήγησε την WA στη απόφαση της μη επικύρωσης του ρεκόρ.

Ξεσπάθωσε ο Πομάσκι: “Ανήθικη επίθεση από μια ομάδα ανθρώπων”

Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

«Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επικυρωθεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι η διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί ντόπινγκ της παγκόσμιας ομοσπονδίας, βάση των οποίων διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις στίβου και δρόμου. Η αθλήτρια στην προκειμένη περίπτωση, από την στιγμή εξόδου της από τον αγωνιστικό χώρο του στίβου, θα έπρεπε να συμπληρώσει και να υπογράψει τη σχετική φόρμα ελέγχου και ακολούθως να συνοδευτεί από ελεγκτή στον ειδικό χώρο για την άμεση διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ. Ο κανονισμός ντόπινγκ ορίζει ρητά, ότι μέχρι την λήψη του δείγματος η αθλήτρια πρέπει να συνοδεύεται από ελεγκτή. Οι έλεγχοι γίνονται άμεσα μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος και δεν προβλέπεται περιθώριο 24 ωρών. Από την στιγμή που τίποτε από όσα προβλέπει ο κανονισμός δεν τηρήθηκε, το ρεκόρ της αθλήτριας δεν μπορεί να αναγνωριστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις