Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ξεκόλλησε… με νίκη η Λάρισα! Εβαλε STOP στον Πανιώνιο

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Βαθμολογική… ανάσα πήραν οι «βυσσινοί»! Η Λάρισα πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου, στο «AEL FC Arena».

Ο Βαρέλα με πέναλτι στο 10΄ και ο Ναζλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 82΄ σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Κάμπου, που ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 22΄, μετά τις αποβολές των Ουρτάδο και Φούντα.

Η ΑΕΛ μπήκε στο ματς αποφασισμένη για τη νίκη, αφού οι δυο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα από ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα δεν της άφηναν περιθώριο για απώλεια βαθμών. Μόλις στο 9′ οι “βυσσινοί” κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Βαρέλα από τον Σιώπη και ένα λεπτό αργότερα ο Ουρουγουανός επιθετικός ευστόχησε απ’ την άσπρη βούλα για το 1-0.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και τον Πανιώνιο να πιέζει, αλλά να δυσκολεύεται να οργανώσει σωστή επιθετική προσπάθεια (κυρίως με μακρινές μπαλιές και με ατομικές προσπάθειες). Οι “κυανέρυθροι” είχαν σημαντική στιγμή στο 19′ -από στημένη φάση- για να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Ρισβάνης από κοντά και υπό πίεση δεν μπόρεσε να κάνει σωστά το γυριστό σουτ μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

Το “ξύλο” συνεχίστηκε και το… παιχνίδι ξέφυγε στο 21′. Ο Ουρτάδο έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Φούντα, με τους δυο παίκτες να έχουν “κοκορομαχία” και τον διαιτητή Καλογερόπουλο να τους αποβάλει με κόκκινη κάρτα (αυστηρή η αποβολή του Έλληνα μεσοεπιθετικού)! Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που “άγγιξαν” το 2-0. Ο Ναζλίδης βρήκε αριστερά τον Αβραάμ, αυτός έκανε με τη μία το διαγώνιο σουτ και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι (28′)! Μέχρι το ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το γκολ, που όμως δεν ήρθε.

Ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός, με τις δυο ομάδες να βρίσκουν πλέον περισσότερους κενούς χώρους και τον Πανιώνιο να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 54′ Ο Μπεν βρέθηκε μέσα στην περιοχή, βρήκε με ωραίο τακουνάκι τον Τασουλή, αυτός πλάσαρε στην μικρή περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ!

Η ΑΕΛ οπισθοχώρησε ολοκληρωτικά και έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή της, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν μόνο από μία «στημένη» φάση και την κεφαλιά του Ρισβάνη στο 75΄ που πέρασε άουτ, πριν ο Θωμάς Ναζλίδης «σφραγίσει» τη νίκη της Λάρισας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 82΄. Οι Νεοσμυρνιώτες γνώρισαν την πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα τους και παράλληλα έμειναν για τέταρτο συνεχές παιχνίδι (τρία πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου) χωρίς γκολ, αφού το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Ρισβάνη στο 87΄.

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70΄ Ποτουρίδης), Φάρκας, Κόντορ, Ουρτάδο, Φατιόν (90+1΄ Ναβάρο), Γκόλιας, Ναζλίδης, Βαρέλα (56΄ Ντέλετιτς), Αβραάμ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46΄ Τασουλής), Βλάχος (67΄ Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84΄ Ενγκόγκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Μασούντ, Ανσαριφάρντ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε