Τρίτη, 11 Ιουν.
28oC Αθήνα

Ξέσπασε ο Βασίλης Σπανούλης για Εθνική Ελλάδας: «Με στενοχωρεί ότι συμβαίνει, πρέπει να ξεκουραστούν οι Έλληνες παίκτες»

Ξέσπασε ο Βασίλης Σπανούλης για Εθνική Ελλάδας: «Με στενοχωρεί ότι συμβαίνει, πρέπει να ξεκουραστούν οι Έλληνες παίκτες»
Eurokinissi

Μετά το παιχνίδι του Περιστερίου με τον Κολοσσό Ρόδου, ο Βασίλης Σπανούλης ξέσπασε για τον άσχημο προγραμματισμό στο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι ακολουθούν και αγώνες της Εθνικής Ελλάδας.

Ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, ο Βασίλης Σπανούλης στάθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διακοπή πριν το τέλος της σεζόν στην Basket League και επισήμανε την ανάγκη ξεκούρασης για τους παίκτες που θα αγωνιστούν στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Οι δηλώσεις του Σπανούλη

«Όταν είσαι Έλληνας θέλεις να πάει καλά το ελληνικό μπάσκετ και από τη στιγμή που είμαι και προπονητής της Εθνικής Ομάδας, πραγματικά πολλές φορές με στενοχωρεί το γεγονός ότι είμαστε πολύ πίσω σε κάποια πράγματα σε σχέση με άλλες χώρες. Βλέπουμε ότι παντού παίζονται αγώνες. Δεν είναι σωστό για πολλές ομάδες να μένουν σε απραξία 20 ημέρες. Αυτό είναι διακοπές καλοκαιριού, δεν είναι διακοπές μέσα στην αγωνιστική περίοδο. Επίσης πρέπει να γίνει κάτι, η σωστή διαδικασία ώστε να τελειώσει το πρωτάθλημα ομαλά και να ξεκουραστούν τα παιδιά για την Εθνική ομάδα.

Ο καθρέπτης όλου του μπάσκετ είναι η Εθνική ομάδα. Ήταν είναι και θα είναι. Πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι μας, όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, όλοι όσοι πρεσβεύουμε το μπάσκετ, ώστε η Εθνική ομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία της στα χρονικά περιθώρια που έχουμε θέσει και έχουμε συμφωνήσει για να είναι έτοιμη για ένα πολύ μεγάλο τουρνουά που έρχεται στην Αθήνα. Αυτό πρέπει να το ακούσουν όλοι και πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, ότι η Εθνική Oμάδα είναι υπεράνω όλων μας. Και πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, γιατί κάθε ανάπτυξη του μπάσκετ προήλθε από την Εθνική Oμάδα και το 1987 και το 2005 και πρέπει αυτό να το διαφυλάξουμε. Να προσέχουμε πολύ, να είμαστε οργανωμένοι, ειδικά σε χρονιές που υπάρχει ένα τέτοιο τουρνουά στην χώρα μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις