Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Ξέσπασε σε κλάματα ο Ριτσάρλισον: «Δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία αλλά είχα κατάθλιψη και ήθελα να τα παρατήσω»

Ξέσπασε σε κλάματα ο Ριτσάρλισον: «Δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία αλλά είχα κατάθλιψη και ήθελα να τα παρατήσω»
ΦΩΤΟ Reuters

Σε μία φοβερή εξομολόγηση στο ESPN, ο Ριτσάρλισον της Τότεναμ μίλησε για την κατάθλιψη που πέρασε μετά το Μουντιάλ του Κατάρ και τόνισε ότι η ψυχοθεραπεία του έσωσε τη ζωή.

Όντας ένα από τους πρωταγωνιστές της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 2022, ο Ριτσάρλισον ένιωσε ότι έφθασε στην κορυφή και στη συνέχεια ήθελε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο παρότι είναι μόλις 26 ετών. Έπεσε έτσι σε κατάθλιψη και χρειάστηκε τη βοήθεια ψυχολόγου για να συνέλθει, όπως είπε ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ESPN.

Οι δηλώσεις του Ριτσάρλισον

“Πριν καν πάω στην προπόνηση, ήθελα να πάω σπίτι, ήθελα να επιστρέψω στο δωμάτιό μου. Δεν ξέρω γιατί, τι περνούσε από το μυαλό μου. Πήγα μάλιστα και είπα στον μπαμπά μου ότι θα τα παρατήσω.

Το να πάω στον πατέρα μου, ο οποίος ήταν ο τύπος που κυνήγησε το όνειρό μου μαζί μου, και να πω “μπαμπά, θέλω να τα παρατήσω” ήταν τρελό. Μόλις έπαιζα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, φίλε, στο απόγειό μου. Έφτασα στα όριά μου, το καταλαβαίνεις; Δεν ξέρω, δεν θα μιλήσω για αυτοκτονία, αλλά είχα κατάθλιψη και ήθελα να τα παρατήσω.

Ακόμα κι εγώ, που φαινόταν να είμαι ψυχικά δυνατός. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο φαινόταν σαν όλα να κατέρρεαν. Νομίζω ότι ο ψυχοθεραπευτής, είτε του άρεσε είτε όχι, με έσωσε, μου έσωσε τη ζωή.

Σκεφτόμουν μόνο άσχημα πράγματα. Ακόμα και στο Google, έψαχνα μόνο για σκουπίδια, ήθελα μόνο να δω αηδίες για τον θάνατο. Σήμερα μπορώ να πω, αναζητήστε ψυχολόγο, αν χρειάζεστε ψυχολόγο, ψάξτε, γιατί είναι ωραίο να ανοίγεσαι έτσι, να μιλάς με τον άνθρωπο.

Σήμερα ένας ψυχολόγος ήρθε να με ευχαριστήσει για να το μεταφέρουμε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, στον κόσμο εκτός γηπέδου επίσης, γιατί είναι πολύ σημαντικό και, είτε το θέλουμε είτε όχι, σώζει ζωές.

Είχα αυτή την προκατάληψη πριν, νόμιζα ότι ήταν ανοησία, νόμιζα ότι ήμουν τρελός. Στην οικογένειά μου, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι όποιος πάει σε ψυχολόγο είναι τρελός, νομίζει ότι είναι τρελός. Αλλά ανακάλυψα την ψυχοθεραπεία και σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο. Το καλύτερο πράγμα, πραγματικά η καλύτερη ανακάλυψη που έκανα ποτέ στη ζωή μου”.

Ο Ριτσάρλισον ήταν ο πρώτος σκόρερ της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις