Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κύπελλο Αγγλίας: Ο κορονοϊός φέρνει σημαντικές αλλαγές

Κύπελλο Αγγλίας: Ο κορονοϊός φέρνει σημαντικές αλλαγές
Reuters

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε δυο σημαντικές αλλαγές στο FA Cup της νέας σεζόν, λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται από τον κορονοϊό.

Χωρίς επαναληπτικούς αγώνες θα διεξαχθεί το Κύπελλο Αγγλίας κατά τη σεζόν 2020-21, σε μια προσπάθεια… αποσυμφόρησης του «φορτωμένου» αγωνιστικού προγράμματος, το οποίο προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

«Προκειμένου να βοηθήσουμε στη μείωση της πίεσης στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, δεν θα υπάρχουν επαναληπτικοί για τη σεζόν 2020-21» αναφέρει η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) της χώρας στη σχετική ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η νέα σεζόν του Κυπέλλου Αγγλίας θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου με τον επιπλέον προκριματικό γύρο, ενώ η «αυλαία» της περιόδου 2020-21 στη διοργάνωση θα πέσει στις 15 Μαΐου 2021 με τον τελικό στο Γουέμπλεϊ.

Παράλληλα, η FA έκανε γνωστό ότι, ύστερα από δύο σεζόν όπου τα χρηματικά έπαθλα του Κυπέλλου Αγγλίας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, τα μπόνους για τις ομάδες επιστρέφουν στα επίπεδα της αγωνιστικής περιόδου 2017-18, εξαιτίας του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις