Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κύπελλο Αγγλίας: Πανηγυρίζει η Σάτον για την κλήρωση με Αρσεναλ

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η ημιεπαγγελματική Σάτον συνεχίζει την πορεία της στο κυπέλλου Αγγλίας, εκεί όπου θα έχει μια ακόμα ιστορική αναμέτρηση.

Μετά την πρόκριση τους επί της Λιντς, οι Λονδρέζοι θα υποδεχθούν την Αρσεναλ στις 18 Φεβρουαρίου, στην πιο πολυαναμενόμενη συνάντηση της φάσης των “16” του F.A. Cup..

Η ημιεπαγγελματική ομάδα κατόρθωσε να αποκλείσει με 1-0 τη Λιντς Γιουνάιτεντ. Το γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο 32χρονος, Τζέιμι Κόλινς, ο οποίος είναι δάσκαλος δημοτικού!

Να αναφέρουμε πως η Σάτον βρίσκεται στη 16η θέση της National League, πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας, ανάμεσα σε 24 ομάδες και λειτουργεί υπό ερασιτεχνικό καθεστώς, αφού στηρίζεται σε τοπικές χορηγίες για να ανταπεξέρχεται στα λειτουργικά έξοδα της.

Η διοίκηση της ομάδας πανηγύρισε την κλήρωση με την Αρσεναλ, καθώς θα βάλει στα ταμεία της, από την κόντρα με τη διάσημη ομάδα του Λονδίνου, περίπου 150.000 ευρώ.

Εκτός από τη Σάτον και η Λίνκολν προκρίθηκε επίσης στους “16” του Κυπέλλου κι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Αγγλία θα δει δύο ερασιτεχνικές ομάδες μαζί, στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού.

Να θυμίσουμε πως η Σάτον είχε επαναλάβει παρόμοιο κατόρθωμα στο παρελθόν, αποκλείοντας την Κόβεντρι το 1989, όταν η τελευταία αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία.

Αναλυτικά, τα ζευγάρια:

Σάτον – Άρσεναλ
Φούλαμ – Τότεναμ
Μπλάκμπερν – Μάντσεστερ Γ.
Μίντλεσμπρο – Όξφορντ
Γουλβς – Τσέλσι
Χάντερσφιλντ – Μάντσεστερ Σίτι
Μπέρνλι – Λίνκολν
Μίλγουολ – Ντέρμπι ή Λέστερ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε