Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς τον «έσωσε» στο Κύπελλο Ελλάδας με γκολάρα

Κύπελλο Ελλάδας, ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1: Ο Κούρτιτς τον «έσωσε» στο Κύπελλο Ελλάδας με γκολάρα
Intime.gr

Ο Άκπομ έχασε τις λίγες αλλά μεγάλες ευκαιρίες που έφτιαξε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΛ, οι “βυσσινί” πλησίασαν στη μεγάλη νίκη με το γκολ του Ταχάρ , αλλά ο Κούρτιτς -που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο- έσωσε την… παρτίδα για την “χλωμή” ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 90φεύγα!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε έτσι για 4ο σερί αγώνα χωρίς νίκη, αλλά το 1-1 στην έδρα της ΑΕΛ τον έφερε.. πιο κοντά στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας.

Το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου του ΑΕΛ – ΠΑΟΚ μπορεί να χαρακτηριστεί με επιείκεια… χλωμό. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας αλλά έδειξε μεγάλη αδυναμία να απειλήσει τα καρέ του Σουλούκου (δεν του βγήκαν οι κάθετες μπαλιές). Οι “βυσσινί” έδωσαν πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, χωρίς όμως να είναι προσηλωμένοι μόνο στο να αμύνονται.

Για περίπου 30 λεπτά δεν είδαμε καμία σοβαρή φάση στις δυο εστίες. Η αρχή έγινε στο 33′ με τον Μουργκ να στέλνει την μπάλα -με απευθείας εκτέλεση φάουλ- να περάσει ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Άκπομ βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και ο Θεολόγου πρόλαβε να διώξει με προβολή. Στην τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου (41′), ο Σφιντέρσκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε.. στροφές με την έναρξη της επανάληψης. Η ΑΕΛ δέχθηκε μεγάλη πίεση και στο 55′ είδε τον Άκπομ να χάνει… το άχαστο, με πλασέ λίγο έξω από τη μικρή της περιοχή.

Η ΑΕΛ προχώρησε σε αλλαγές και κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 64′ ο Γλυνός έβγαλε τη σέντρα, ο Παπαγεωργίου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήγε στο δεύτερο και εκεί -με προβολή- ο Ταχάρ πρόλαβε τον Ζίβκοβιτς και έκανε το 1-0.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Μπίσεσβαρ (λίγο νωρίτερα είχε περάσει τον Κούρτιτς), σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, να μην φύγει ηττημένος από την Λάρισα. Παίζοντας για αρκετά λεπτά… σχεδόν με βασική ενδεκάδα, οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά η ΑΕΛ έδειξε να αντέχει.

Τελικά, το τελικό αποτέλεσμα… γράφτηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Κούρτσιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε… συστημένη την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-1.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις