Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 0-1: Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά του θεσμού

Κύπελλο Ελλάδας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός 0-1: Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά του θεσμού
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την… αγγαρεία στην Καρδίτσα (μετά και τη νίκη με 4-0 στη Λεωφόρο), νίκησε την Αναγέννηση και εκτός έδρας (1-0) και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας – Κόντρα στη Λαμία, για μια θέση στον τελικό του θεσμού οι “πράσινοι”.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η θετική παρουσία του… νεοφερμένου Γκατσίνοβιτς, αλλά και η επιστροφή του αρχηγού, Δημήτρη Κουρμπελη, στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον Παναθηναϊκό, 14 μήνες μετά τον τραυματισμό του.

Ο Παναθηναϊκός είχε το.. πάνω χέρι στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας με ευκολία στα καρέ της Αναγέννησης Καρδίτσας και φτιάχνοντας φάσεις κυρίως από τη δεξιά του πτέρυγα, με τους Γκατσίνοβιτς και Χατζηγιοβάνη. Στο 14′ είχαμε και την πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Ο Αγιούμπ έβγαλε ωραία κάθετη στον Βιτάλ, ο οποίος στον βηματισμό του έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας, πάντως, ανέβασε τις γραμμές της στη συνέχεια, έβγαλε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες, για να ανοίξει το σκορ. Τόσο στο 21′ όσο στο 27′ ο Διούδης είπε “όχι” στα κοντινά σουτ του Γκίνη.

Το ματς είχε ένα πιο χαμηλό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να έχει το… πάνω χέρι και να ψάχνει το γκολ. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν τις αλλαγές, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να περνάει στο 74′ στο ματς τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” επέστρεψε στην αγωνιστική δράση 14 μήνες μετά τον τραυματισμό του. Η είσοδος των Παλάσιος και Αϊτόρ “ανέβασε” πολύ τους φιλοξενούμενους.

Τελικά, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ και στη νίκη (1-0) με τον Παλάσιος να σκοράρει -και πάλι, μετά την Τούμπα- με κοντινό πλασέ. Τρία λεπτά μετά, ο Γκέκας εκτινάχθηκε και έδιωξε με το ένα χέρι το πολύ καλό πλασέ του Αϊτόρ.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις