Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Λεβαδειακός – ΑΕΚ: Βήμα… πρόκρισης στο “χωράφι”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τις βάσεις για την πρόκριση της στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε η ΑΕΚ, που επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 1-0. Στο… χωράφι της Λιβαδειάς οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους με τον Μανώλο Χιμένεθ και πρέπει να ευχαριστούν τον Ανέστη, που στις καθυστερήσεις έσωσε την εστία τους. Σημαντική η είσοδος του νεαρού Μελικιώτη.

Με γκολ του Μπακασέτα στο 70′, η ΑΕΚ νίκησε μέσα στη Λιβαδειά 1-0 τον Λεβαδειακό, για τη φάση των “16” του Κυπέλλου και βρίσκεται “αγκαλιά” με την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Λεβαδειακού ήταν σε κάκιστη κατάσταση και δεν προσφέρονταν για καλό ποδόσφαιρο, μιας και δυσκόλευε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 9′, με τον Βάργκας να περνάει τον Μοσχονά και να δίνει στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Βούρος έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στο 19′ ο Μάνταλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Ντίας, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τον Λεβαδειακό να ανεβάσει στροφές μετά το 20′ και να ισορροπεί το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχασαν, μάλιστα, μία καλή ευκαιρία στο 20′, με τον Σένκα να πλασάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 21′ ο Λεβαδειακός έχασε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Σουμπίνιο να μπαίνει στην περιοχή να ταλαιπωρεί τους αμυντικούς της ΑΕΚ και να πλασάρει τον Ανέστη. Η μπάλα, όμως, και πάλι δεν έκανε το χατήρι στους Βοιωτούς, καθώς βρήκε στο δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.

Το… χωράφι της Λειβαδιάς έκανε ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των παικτών στην επανάληψη, με τον Λεβαδειακό όμως να έχει ελαφρά υπεροχή και τον Σουμπίνιο να πλασάρει ψηλά στο 51′ από καλό σημείο εντός περιοχής της ΑΕΚ.

Η Ένωση πάντως δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση και η είσοδος του Μειλικιώτη στο 65′ έμελλε να είναι καταλυτική. Στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο νεαρός επιθετικός συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Μπακασέτα (70′), ο οποίος πέρασε τον Μοσχονά κι έκανε το 0-1. Οι Βοιωτοί μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Ανέστη στο 89′, όταν το σουτ του Βασιλείου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Ένωσης, αλλά και στο 90+3′, με τον Έλληνα πορτιέρε να διώχνει ενστικτωδώς κοντινό σουτ του Μάγκα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε