Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0: Ο Τικίνιο χάρισε την πρόκριση στους Πειραιώτες

Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-0: Ο Τικίνιο χάρισε την πρόκριση στους Πειραιώτες
ΦΩΤΟ Intime

Με τον Τικίνιο Σοάρες να “ντύνεται” Ελ Αραμπί και να σκοράρει δις, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό και να πάρει τη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στα προημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο ματς και “καθάρισαν” την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, παρά την ήττα με 3-2 στην πρώτη αναμέτρηση στην έδρα των Βοιωτών.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να “πιέσει” ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και να ψάξει ένα γρήγορο γκολ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις τρεις φορές στο δεκάλεπτο, αλλά ο Στογιάνοβιτς νίκησε δύο φορές τον Καμαρά και ο Βαλμπουενά αστόχησε από την πλευρά του, σε καλό σουτ από τα όρια της περιοχής.

Ελάχιστα άουτ πέρασε και το σουτ του Βρουσάι στο 14′, για να έρθει τελικά το γκολ στο 25′. Ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα ακριβείας από δεξιά και ο Τικίνιο με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο ματς.

Σε παρόμοια φάση στο 30′, ο Βραζιλιάνος επιθετικός αστόχησε για λίγο από κοντά, αλλά αμέσως μετά, ο Λιάγκας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος στην άμυνα των “ερυθρόλευκων” και νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κρίστινσον, στη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο πρώτο ημίχρονο.

Σαν να μην έφθανε αυτό για τους Βοιωτούς δε, ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, αφού μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Τικίνιο, ο οποίος “κεραυνοβόλησε” από κοντά και έκανε το 2-0 στο ματς, που ήταν και το σκορ του 45λέπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πιο “ανοιχτό”, καθώς και ο Λεβαδειακός ήθελε δύο γκολ για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτός την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Βοιτωτοί “απείλησαν” έτσι με ένα σουτ του Νίλι που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια στο 56′, ενώ οι Πειραιώτες είχαν δύο καλές ευκαιρίες με σουτ του Καμαρά, το πρώτο εκ των οποίων απέκρουσε ο Στογιάνοβιτς και το δεύτερο πέρασε λίγο άουτ.

Μετά το 70′ πάντως, ο ρυθμός του αγώνα “έπεσε”, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες και το 2-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε έτσι μία σημαντική νίκη, που ανέτρεψε το 3-2 εναντίον του από τον πρώτο αγώνα και του χάρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα (82′ Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (82′ Εμβιλά), Μαντί Καμαρά (87′ Σουρλής), Ονιεκούρου (62’ Ροντρίγκες), Βρουσάι, Βαλμπουενά (62’ Αγκιμπού), Τικίνιο.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Βήχος, Νίκας, Τσάπρας, Νίλι (82′ Αλμπάνης), Πολέτο (82′ Μυτίδης), Μεχία, Βρακάς, Λιάγκας, Δούμτσιος (63’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (63’ Λινάρδος).

 

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις