Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδος: Προκρίθηκαν Καλλιθέα και Ατρόμητος! Κοντά κι ο Πλατανιάς

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Με τη νίκη επί των Χανίων ο Πλατανιάς βρίσκεται μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Εκανε την  ανατροπή στο σκορ και επικράτησε 2-1 στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου. Μόνο αν χάσει αύριο ο Ολυμπιακός από τη Σπάρτη θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και θα κινδυνεύσει να μείνει εκτός η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Όλα κρίθηκαν στο α’ ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, μόλις στο 4ο λεπτό, μετά από κόρνερ και αυτογκόλ σε λάθος απόκρουση του Ντιλαβέρ. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και πέτυχαν την ανατροπή μέσα σε 4 λεπτά. Στο 24′ ο Γιακουμάκης με πλασέ ισοφάρισε και στο 27′ ο Ηλιάδης σέντραρε και ο Ντίνας με κεφαλιά έκανε το 2-1.

ΧΑΝΙΑ: Αθανασίου, Ζέρης, Τσουκάνης, Δαμιανάκης, Θεολόγου, Νικολόπουλος, Φουρλάνος, Ηρακλής, Μάνιας (89′ Μαργαρίτης), Σταματής (57′ Ντούμος), Αποστολόπουλος (65′ Λύρας).
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Καρυπίδης, Μενδρινός, Γιακουμάκης, Ηλιάδης (72′ Τσουράκης), Γιορέντε, Ντίνας (81′ Σκαρντοβέλι), Πριντέτα, Αποστολόπουλος, Ντίντακ, Ντιλαβέρ (68′ Γκνιάτιτς).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ο Παναιτωλικός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού στον 3ο και κρίσιμο αγώνα του 7ου ομίλου συνέτριψε 5-1 την Καλλιθέα στο «Γρηγόρης Λαμπράκης». Η ομάδα του Γιάνη Ματζουράκη, που αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς, έφθασε τους 6 βαθμούς και πήρε την πρόκριση από τον όμιλο μαζί με τον Ατρόμητο που επιβλήθηκε 3-0 του Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Αντίθτεα αποχαιρέτησαν την διοργάνωση οι Καλλιθέα αι Πανθρακικός ο οποίοι θα στρέψουν πλέον αποκλειστικά την προσοχή τους στο πρωτάθλημα της football league.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: (Τάκης Γκώνιας) Ντούνης, Λεβέντης, Πάτας, Μουκτάρης, Σταμόπουλος, Γκίνι, Κατσικογιάννης (60′ Τοπάλι), Μάκο, Σταματάκος (75′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Γουόρντεν (61′ Σμυρλής).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: (Γιάννης Ματζουράκης) Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κουτρουμάνος, Χαντάκιας, Μάκος (76′ Καμαβουάκα), Μάρκος Πάολο ((63′ Βασιλούδης), Ρόσα, Ουάρντα, Κλέσιο (63′ Γιαννιώτης), Μαρκόφσκι.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Την πρόκριση στη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ατρόμητος, νικώντας εύκολα στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό με 3-0, για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου. Σε ένα ματς «τελικό», αφού και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου είχαν από τρεις βαθμούς πριν τα σημερινά παιχνίδια, και παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε με κάποιες αλλαγές, το συγκρότημα του Γιώργου Κορακάκη εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένο και «καθάρισε» εύκολα την πρόκριση. 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Τζελέπης, Πολίμος, Πετρούσης, Γκιντίδης, Κάρδαρης (74΄ Κυριαλάνης), Πλέγας (79΄ Μηλιός), Γαβριηλίδης, Ηλιάδης (65΄ Ψάλτης), Κουσίδης, Μπεκατώρος, Χαλκιαδάκης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ν. Παπαδόπουλος, Κιβρακίδης, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κατράνης, Ούμπιντες (30΄ Νάστος), Κεϊτά, Στόιτσεφ, Λημνιός (63΄ Γκουγκούδης), Τόνσο (60΄ Δ. Παπαδόπουλος), Μπαστακός.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε