Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύπελλο Ισπανίας: Στα ημιτελικά η «επτάψυχη» Μπαρτσελόνα μετά από ΜΥΘΙΚΟ ματς (video)

Κύπελλο Ισπανίας: Στα ημιτελικά η «επτάψυχη» Μπαρτσελόνα μετά από ΜΥΘΙΚΟ ματς (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Μία απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Μπαρτσελόνα που επικράτησε 5-3 της Γρανάδα στην παράταση μετατρέποντας σε θρίαμβο τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της. Ιστορία έγραψε η Λεβάντε με την πρόκρισή της επί της Βιγιαρεάλ. 

Με γκολ του Κένεντι (33′) και του Σολδάδο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (47′) η Γρανάδα φάνηκε να ρίχνει στο… καναβάτσο την Μπαρτσελόνα, με το 2-0 να παραμένει ως το 89ο λεπτό, που ένα αυτογκόλ του Ασκάλντε έδωσε ελπίδες στους «μπλαουγκράνα». Τρία λεπτά αργότερε (90’+2′) ο Ζόρντι Άλμπα ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση και κόβοντας τα… πόδια των γηπεδούχων που είχαν πιστέψει πως βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά.

Παρά το μεγάλο διακύβευμα, το ματς μόνο κλειστό δεν ήταν, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να φαίνεται πως βάζει τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για πρόκριση όταν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 100ο λεπτό. Στο 103′ όμως ο Βίκο από την βούλα του πέναλτι έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα και το δεύτερο 15λεπτο της παράτασης προμηνυόταν συγκλονιστικό. 

Εκεί ο Ντε Γιόνγκ στο 108′ έδωσε ξανά προβάδισμα στη Μπαρτσελόνα και στο 113′ ο Ζόρντι Άλμπα, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (τρομερό βολέ στην κίνηση) «σφράγισε» τη νίκη και την πρόκριση των «μπλαουγκράνα», που διατήρησαν «ζωντανό» το στόχο του Κυπέλλου.

Μετά από ματς-θρίλερ που κρίθηκε στις καθυστερήσεις της παράτασης η Λεβάντε επικράτησε με 1-0 της Βιγιαρεάλ στη Βαλένθια και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια! Η αναμέτρηση είχε συγκλονιστικό φινάλε με τον Μάρτι Ροζέρ στο 120΄+1 να πετυχαίνει το γκολ που έστειλε τη Λεβάντε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. 

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας

Αλμερία-Σεβίλη 0-1

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 1-0 παρ. (0-0 κ.δ)

Γρανάδα-Μπαρτσελόνα 3-5 παρ. (2-2 κ.δ)

Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο 4/2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις