Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λαμία – ΑΕΛ: Ο Ντέλετιτς «λύτρωσε» τους Φθιώτες και «βύθισε» τους «βυσσινί» (video)

Λαμία – ΑΕΛ: Ο Ντέλετιτς «λύτρωσε» τους Φθιώτες και «βύθισε» τους «βυσσινί» (video)
ΦΩΤΟ Intime

Με «χρυσό» γκολ του Ντέλετιτς δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η Λαμία επικράτησε 2-1 της ΑΕΛ στο εξ’ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής της Superleague και πήρε διαφορά 6 πόντων από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τελευταία τη σημερινή της αντίπαλο.

Ο Αντέτζο έδωσε προβάδισμα στη Λαμία, το απίθανο αυτογκόλ του Επασί έφερε το ματς στα ίσα στο ημίχρονο, όμως στο τέλος «μίλησε» ο Ντέλετιτς και έδωσε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα της Φθιώτιδας σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι. 

Στο 9’ η ΑΕΛ είχε την πρώτη τελική στο παιχνίδι, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ακούνια μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια του Επασί. Στο 25’ ο Κολομπίνο με ένα πολύ μακρινό σουτ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Επασί, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας είχε καλή αντίδραση και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 33’ από κόρνερ που παίχτηκε με κοντινή πάσα και σέντρα προς τον Καραμάνο, ο αρχηγός της Λαμίας «έστρωσε» τη μπάλα στον Τζανετόπουλο που πλάσαρε από κοντά, ο Νάγκι απέκρουσε κι ο Αντέτζο με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Επτά λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, όταν από γυριστή κεφαλιά του Ντουρμισάι, ο Πινακάς βρέθηκε στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του (από δύσκολη γωνία) έφυγε λίγο άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Επασί.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοηξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα. Μετά από καταπληκτική, φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι, ο Επασί ίσα που ακούμπησε τη μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι κι ακολούθως πάνω στο κεφάλι του Γάλλου γκολκίπερ και κατέληξε στο βάθος της εστίας της Λαμίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ξεκίνησε πιο επιθετικά κι έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 52’, όμως ο Νάγκι έκανε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Αντέτζο. Ο ρυθμός έπεσε στο επόμενο μισάωρο κι όλα έδειχναν πως το παιχνίδι όδευε προ το «Χ», αφού καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν έπαιρνε ρίσκα μέσα στο γήπεδο..

Στο 88’ ωστόσο, η Λαμία βρήκε το δεύτερο γκολ που την οδήγησε στη μεγάλη νίκη. Από γέμισμα της άμυνας, ο Αραμπούλι έπιασε την κεφαλιά που κόντραρε και στον Ζίζιτς κι ο Ντέλετιτς έκανε το 2-1, που χάρισε το «τρίποντο» στους «κυανόλευκους». Στο τέλος του αγώνα μάλιστα δεν έλειψε και η ένταση με παραλίγο σύρραξη των δύο πάγκων, εξαιτίας μίας μονομαχίας Μπεχαράνο και Ακούνια που οδήγησε στον τραυματισμό του πρώτου, αλλά τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μετά από αυτή τη νίκη «άλμα» στη βαθμολογία έκανε η Λαμία που ανέβηκε στην 11η θέση με 22 πόντους και ξέφυγε στο +6 από την ΑΕΛ που είναι στην τελευταία θέση με 16, προτελευταίος πλέον ο ΟΦΗ με 19.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις